Dagrofa vil fange de små byer ved hjælp af borgergrupper

Mange af de lokale købmænd har de senere år været tvunget til at lukke deres butikker i de mindre byer i landdistrikterne. Dagrofa ser en mulighed i at bliver i områderne og er derfor begyndt at gå i dialog med de lokale borgergrupper.

Når den lokale købmand drejer nøglen om, rammer det ofte lokalmiljøet hårdt i de mindre byer ude i landdistrikterne.

Flere små og mellemstore byer har oprettet borgergrupper, som forsøger at modvirke udviklingen, og det vil Dagrofa nu hjælpe dem med. Detailkoncernen ser nemlig muligheder i at vedligeholde sin eksistens i udkantsområderne.

Koncernen går derfor aktivt ind som medspiller i borgergrupperne for at skabe en dialog om, hvordan den lokale dagligvarehandel kan fortsætte sin eksistens i områderne.

Det skriver fagmediet Dansk Handelsblad.

Ofte mangler butikkerne i byerne kapital og råd til, hvordan man fornyer forretningslokalerne. Til at hjælpe med problemet har Dagrofa udarbejdet en manual, som borgergrupperne kan anvende.

"Vores projekt med butiksdrejebogen er et indlæg i debatten om, hvorvidt der kan ligge dagligvarebutikker i små byer i landdistrikterne. Vi kan se, at der sagtens kan ligge dagligvarebutikker i de mindre og mellemstore byer, som har mellem 600 og 1000 indbyggere. Dagrofa bakker op om projekterne med rådgivning og risikovillighed. Vi mener, at det er bæredygtigt og en god forretning for os, siger Brian Videbæk, der er butiksudviklingschef i Dagrofa, til mediet.

Dagrofa ejer blandt andet købmandsbutikskæden Spar, som er lokalt funderet. For at sikre sig fremtidig vækst i kæden har Dagrofa iværksat et fornyelsesprojekt i starten af 2016, som skal modernisere kædens 121 butikker.

Spar: Vi tjener flere penge efter nyt koncept

Rema 1000 køber op i norsk nethandel

Ombyggede butikker og nye varer skal kickstarte Kiwi

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også