FødevareWatch

ICA dominerer det svenske detailmarked

Købmandskoncernen ICA sidder nu på over halvdelen af det svenske detailmarked, viser ny opgørelse.

ICA sidder tungt på det svenke detailmarked. | Foto: PR - ICA

Der langt ned til næste konkurrent for detailgiganten ICA, viser en ny opgørelse foretaget af branchemagasinet Fri Köpenskaps.

Det skriver Dansk Handelsblad.

ICA sidder på 50,7 pct. af det svenske marked, og er dermed vokset 0,2 pct. siden 2015. ICA's nærmeste konkurrent er Coop Sverige, der sidder på 19,8 pct. af markedet.

Følg fødevareindustrien tæt – læs FødevareWatchs nyhedsbrev to gange dagligt – tilmeld dig her!

Derefter kommer Axfood, som er mest kendt på Willys-kæden, og som efter en fremgang på 0,4 pct. sidder på 16,1 pct. Endeligt har Bergendahls en markedsandel på 7,3 pct., mens Netto har 2,3 pct.

Sidste år kom det frem at ICA's omsætning voksede lidt langsommere end markedet som helhed, og der var derfor optræk til panik i koncernen. Som et resultat af det, gik købmændene i gang med at opgradere butikkerne og sænke priserne. Dette års 1. kvartalsregnskab viser da også fremgang for ICA. Omsætningen er vokset med 3,5 pct. og ender derfor på 28 mia. kr.

Dagrofa-ejer øger overskud med 400 millioner

Coop forventer milliard-underskud i Norge

'Grænseoverskridende' uddannelse skal fordoble Nettos omsætning 

Mere fra FødevareWatch

Daloon klar til langt sejt træk på indtjeningen

Der er for første gang i flere år overskud i forårsrulleselskabet. Nu skal der fokus på at skabe mere værdi og erobre marked indenfor blandt andet foodservice, lyder meldingen fra Daloon-direktør.

Palsgaard får lov til at fyre med LPG

En række virksomheder har ansøgt Miljøstyrelsen om lov til at bruge andre energiformer i deres produktion. Styrelsen har nikket til ingrediensvirksomhedens Palsgaards ansøgning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier