FødevareWatch

Sydafrikanere vil skrue op for økologien ”down under”

Den sydafrikanske koncern Woolworths Holdings vil have flere økologiske varer på hylderne i sine supermarkeder i Australien.

Foto: AP/Polfoto/Arkiv

Mens økologien er på fremmarch de fleste steder i verden, så er der stadig enorme muligheder på dette område på det australske marked, hvor ingen detailaktører for alvor har satset. Det mener den sydafrikanske koncern Woolworths Holdings, som blandt andet ejer en supermarkedskæde i landet ”down under”.

Selskabets topchef, Ian Moir, vil derfor skrue op for udvalget af økologiske fødevarer i den australske supermarkedskæde opkaldt efter moderkoncernen.

Det siger han ifølge Bloomberg.

Han er derfor parat til at investere i at udvide udvalget af økologiske fødevarer og luksusvarer i supermarkedskæden i et forsøg på at tiltrække landets mere velhavende forbrugere som kunder.

”Der er et hul i det australske fødevaremarked, som der ikke er nogen, der går ind og udfylder. Udvalget af fødevarer i David Jones er ikke godt nok, men vi kan gøre det. Vi kan opbygge en forsyningskæde relativt hurtigt,” sagde topchefen på et pressemøde i den sydafrikanske by Johannesburg tirsdag.

Direktøren hentyder til den anden detailkæde, som koncernen ejer i landet, nemlig en række stormagasiner under navnet David Jones, hvor fødevaresegmentet kun udgør en meget lille del af forretningen. Woolworths Holdings købte David Jones-kæden i 2014 for 2 mia. dollars.

Sydafrikansk detailkæmpe har vokseværk

Beskeden milliardvækst for australsk detailkæmpe

Her er verdens største detailkæder

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier