Skal du som forbruger i supermarkedet efter en af de dyrere kødudskæringer, kan du meget vel blive mødt af kød bag lås og slå.
En stigning i antallet af butikstyverier har nemlig fået en stribe, danske supermarkeder til at låse kød inde, skriver Jyllands-Posten.
Avisen nævner blandt andet Superbrugsen i Løgten nord for Aarhus, der har investeret i to sikringsbokse efter tyveri af kød for over 11.000 kr. i januar og marts. Ligeledes har man også i Kvickly i Odder og Kvickly i Veri Center i Risskov investeret i lignende bokse.
Coop har ifølge Jyllands-Posten ikke opgjort antallet af butikker, der har gjort lignende tiltag, men informationsdirektør Jens Juul NIelsen siger til avisen, at det er et værktøj, butikkerne kan gribe ud efter, men at det også er noget, der går hårdt udover kødsalget:
”Det er kun, når en butik er særligt hårdt ramt af tyveri i en periode, at vi sætter låse på. Det har vi gjort i en årrække,” siger han til Jyllands-Posten.
Tal fra Danmarks Statistik viste sidste uge, at antallet af butikstyverier ligger på det højeste niveau siden 2004, og at der alene i første kvartal af 2023 blev anmeldt 5960 butikstyverier.