Forbrugerrådet i ny kritik af regeringens Forum for Forbrugerpriser

Forbrugerrådet frygter, at næste møde i forummet kan blive det sidste.
Foto: Martin Lehmann/Politiken/Ritzau Scanpix.
Foto: Martin Lehmann/Politiken/Ritzau Scanpix.

Forbrugerrådet Tænk udtaler atter kritik af regeringens Forum for Forbrugerpriser - denne gang for beslutningen om først at holde næste møde i forummet om et halvt år. 

Der er brug for viden om, hvorvidt de høje forbrugerpriser kan forklares med inflationen alene, lyder det ifølge Politiken fra forbrugerrådet.

”Vi har hørt detailhandlen beskylde leverandørerne for at holde priserne oppe. Her kan myndighederne forlande at se leverandørkontrakterne; det bør de gøre, og de kunne passende starte hos Arla, der lige har offentliggjort rekordoverskud,” sider direktør i forbrugerrådet, Mads Reinholdt, til avisen. 

Udmeldingen kommer oven på, at erhvervsminister Morten Bødskov (S) tidligere på ugen valgte at parkere Forum for Forbrugerpriser, da der ikke var grundlagt for at dykke dybere ned i eksempelvis prisstigningerne på smør.

Intet tyder ifølge Forbrugerrådet Tænk på, at ministeren har tænkt sig at sætte kontrol af blandt andet fødevarevirksomheder, der kan skrue på priserne, i gang - og forbrugerrådet spekulerer ligeledes i, om det næste møde i Forum for Forbrugerpriser, der er skemalagt til oktober, bliver det sidste af sin slags.

Politiken har forsøgt at få en kommentar fra Arla, men uden held. I februar forklarede mejerikoncernen prisstigninger med højere omkostninger, stigende efterspørgsel samt faldende udbud.

Forbrugerrådet Tænk har før udtalt, at den danske Konkurrence- og Forbrugerstyrelse, hvis det står til organisationen, bør føre kontrol med priserne blandt fødevarevirksomheder og deres leverandører.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også