Aldi runder 2.000 butikker i Tyskland

Aldi Süd, der står for driften af Aldis butikker i Tyskland, runder med en ny butiksåbning 2.000 butikker. Det sker samtidig med, at discountkæden er i gang med en tilbagetrækning i Danmark.
Aldi Süd, der står for driften af Aldis tyske butikker, har rundet 2.000 dagligvarebutikker. | Foto: Christian Lykking/ERH
Aldi Süd, der står for driften af Aldis tyske butikker, har rundet 2.000 dagligvarebutikker. | Foto: Christian Lykking/ERH

Den tyske dagligvarekæde Aldi har rundet en solid milepæl i Tyskland med sin butik nummer 2.000. Det sker med åbningen af en butik torsdag i Hamminkeln-Mehrhoog.

Det skriver mediet European Supermarket Magasin.

”At åbne butik nummer 2.000 i Aldi Süd er specielt for os,” siger Jan Riemann, ejendomsdirektør i Aldi Süd og tilføjer, at Aldi, der åbnede sin første butik i Tyskland for 100 år siden, har brugt årene på at sikre tilgængelighed til butikkerne for kunderne.

Samtidig påpeger han, at behovet for at få mest muligt for pengene er vigtigere end nogensinde for forbrugerne

Aldi Süd meddelte tidligere på måneden, at nye kasseløsninger er på vej og vil blive testet i omkring 30 butikker. Hensigten med den nye kasseløsning er at gøre indkøb mere enkelt for kunden.

To retninger

Aldi Süds milepæl kommer på et tidspunkt, hvor Aldis forretninger peger meget i hver sin retning. I Tyskland, som er hovedmarkedet, fortsætter Aldi med at stå robust, og i Storbritannien tager dagligvarekæden sammen med Lidl markedsandele på discountmarkedet og vokser markant fra kvartal til kvartal.

Ifølge en markedsundersøgelse fra Kantar er de tyskejede discountkæder Aldi UK og Lidl GB de hurtigst voksende dagligvarekæder i Storbritannien med en vækst på henholdsvis 27 pct. og 23,9 pct. i seneste kvartal, hvilket delvist er afspejlet af nye butiksåbninger.

I Danmark måtte Aldi Nord dog i december sande, at det aldrig blev en succes. Derfor valgte selskabet at trække sig ud og er i fuld gang med at afhænde sine 188 butikker. Over de seneste ti år har Aldi sat 3,1 mia. kr. til på det danske marked.

59 af Aldis 188 butikker er enten lukket eller er i gang med at lukke, mens 114 butikker overdrages til Rema 1000. De resterende 15 butikker er Aldi stadig i forhandlinger med en række dagligvareaktører om.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie, DetailWatch)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også