FødevareWatch

Salling Group åbner ny butikskæde

Med butikskæden vil detailkoncernen gå til angreb på inflationen med markedets laveste priser.

Foto: PR / Salling Group

Salling Group vil med ny billig kæde tilbyde markedets laveste priser.

Det skriver Salling Group i en pressemeddelelse.

Den nye kæde åbner med den første butik d. 11. oktober og kommer til at have navnet Basalt. Her vil fokus ifølge Salling Groups adm. direktør Per Bank ligge på at tilbyde danskerne markant lavere priser på dagligvarer, der i gennemsnit vil ligge 15 pct. under discount.

”Mange danskere oplever et voldsomt pres på privatøkonomien og har brug for, at dagligvarehandlen hjælper dem til at få hverdagen til at hænge bedre sammen. Med et innovativt butikskoncept vælger vi derfor at tænke nyt frem for at skære ned, og mens inflationen har presset priserne op med ni procent, hugger vi nu gennemsnitligt 15 procent af priserne i Basalt,” siger Per Bank.

De lave priser er mulige, fordi den nye kæde vil fjerne en række omkostninger gennem mindre sortiment og færre ugentlige leverancer. Derudover vil varerne i vid udstrækning stå på paller i butikkerne og i emballage, hvilket reducerer udgifter ved personalet ligesom butikkerne ikke vil holde åbent om aftenen.

Ingen køl og frys

Der vil grundet høje priser på el ikke være køle- og frostvarer at finde i butikkerne, og derfor vil sortimentet være kendetegnet ved at være et bredt udvalg af basale dagligvarer, der ikke kræver køl eller frost som pasta, havregryn, toiletpapir, langtidsholdbar mælk, mel og brød samt et udvalg af frugt og grønt.

Der er ingen mængderabatter, kun faste lave priser hver dag, hvor flere end 80 pct. af varerne vil koste under 20 kroner per styk og halvdelen 10 kroner eller derunder.

”Vi sparer på drift, logistik og energi, og sender med Basalt besparelsen videre til kunderne. Ved at sænke vores faste omkostninger markant kan vi tilbyde danskerne markedets bedste priser på de allermest basale dagligvarer. Ligesom alle andre håber vi, at forbrugerpriserne vil falde, men med Basalt giver vi her og nu danskerne et meget konkret våben mod inflationen,” siger Per Bank.

Det er i første omgang planen at åbne 10 Basalt-butikker på landsplan, hvor de første tre lokationer vil blive Kastrup, Viby og Helsingør.

Nordjysk sushikæde får lukket endnu en lokation

Handelsselskab med royal blåstempling lægger corona bag sig – nu truer fremtiden

Økosalg holder niveauet trods stigende priser

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier