FødevareWatch

Ubemandede butikker udsat for røverier på stribe i Sverige

Antallet af ubemandede butikker stiger i broderlandet, og det samme gør røverierne mod dem .

Foto: Retail 360/PR

I takt med at antallet af ubemandede dagligvarebutikker vokser i Sverige, er antallet af indbrud også steget.

En af de førende, svenske kæder er AutoMat, som driver 32 butikker på franchisebasis. Det skriver Dagligvarehandlen.

”Fem af vores butikker har været udsat for omfattende tyverier, hvor varer til en værdi af mere end 1.000 svenske kr. er blevet stjålet,” siger Edvin Johansson, som er grundlægger og ejer af AutoMat-konceptet.

AutoMat-butikkerne kræver den svenske udgave af NemId for at lukke kunderne ind, og kæden har dermed tyvenes identitet, ligesom tyverierne også er blevet fanget på overvågningskameraer. Sagerne kan derfor let overdrages til svensk politi.

Også sket i Danmark

Også i Danmark vinder konceptet med ubemandede butikker frem, det har DetailWatch beskrevet i en række artikler. Den første af slagsen ligger i Faxe på Sydsjælland og åbnede i februar i år, hvor containerbutikken opstod som et samarbejde mellem Retail 360 Box Solutions og Nærkøb. Butikken har åbent døgnet rundt.

Også den blev kort efter udsat for tyveri, men ligesom i Sverige var det dog relativt let at identificere, hvem der havde været i butikken, fordi kunderne skal tjekke sig selv ind ved at scanne en QR-kode med deres smartphone og efterfølgende registrere sig selv med Nemid eller Mitid.

Der er efterhånden åbnet en lille håndfuld ubemandede butikker i Danmark, og flere er på vej.

Lokale købmænd og landsbyer kan få nyt liv med ubemandede butikker

Conveniencekæden Nærkøb vokser støt

Ubemandede købmandsbutikker er kommet for at blive

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier