FødevareWatch

Erhvervsminister lover hjælp til pressede købmænd

Strømpriser truer en lang række mindre købmænd rundt om i Danmark. Nu lover erhvervsminister Simon Kollerup en konkret model, der skal komme købmændene til gode, skriver TV Midtvest.

Simon Kollerup gentog flere gange den samme sætning i interviewet: At regeringen snart ville præsentere noget nyt til hjælp for købmændsforretningerne, og at de lokale købmænd betyder meget for lokalsamfundet. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Det er ingen hemmelighed, at de lokale købmænd er hårdt presset af de galoperende stigende energipriser, der blandt andet har fået Coop til at forudse butiksdød blandt små brugser og andre til at skære åbningstiderne til.

I den kommende tid vil regeringen komme med et initiativ, der skal lette presset på de lokale købmænd. Det siger han i et interview til TV Midtvest uden at konkretisere, hvornår eller hvordan regeringen forventer at gribe ind.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier