FødevareWatch

Købmandsfond udvider hjælpepulje til pressede butikker

En pulje, som købmandsfonden KFI etablerede i foråret for at hjælpe købmænd, der lider under stigende elpriser, bliver nu udvidet, skriver Dagligvarehandlen.

Terje List har været direktør for den erhvervsdrivende fond KFI siden 2019. | Foto: PR/Karl Nordlund/KFI

Købmandsfonden KFI poster et yderligere ”stort millionbeløb” i en pulje, der blev etableret i foråret for at hjælpe de købmænd, der er presset på økonomien af stigende elregninger.

Det skriver Dagligvarehandlen.

”Vi modtager et stigende antal henvendelser fra købmænd, der er så hårdt belastede, at de risikerer at lukke, hvis det her fortsætter. Det drejer sig for en stor dels vedkommende om butikker i tyndt befolkede dele af landet, hvor det lokale supermarked er det naturlige omdrejningsbutik og mødested, og hvor borgerne har langt til det nærmeste alternativ, når de skal handle,” siger Terje List, der er adm. direktør i KFI Erhvervsdrivende Fond.

KFI vil samtidig se på, om der skal ændres på fondens retningslinjer, der siger, at det kun er købmænd med en omsætning over 15 mio. kr. årligt, der kan få hjælp fra fonden.

KFI er ikke alene om at se en risiko for, at mindre købmænd kan bukke under for de stigende elregninger. Samme budskab har lydt fra Dagrofa, De Samvirkende Købmænd og Coop, der mandag meldte ud, at sidstnævnte vil tage yderligere skridt for at sænke elforbruget. Blandt andet vil koncernen fjerne 2.000 kølere med højt strømforbrug og samtidig se på at spare på varme og lys i butikkerne.

(Denne artikel er leveret af FødevareWatchs søstermedie DetailWatch.)

Coop fjerner 2000 kølere og skruer ned for varmen for at spare på tredoblet elregning

Erhvervsorganisationer vil skrue på elafgift for at afbøde pres på købmænd

Stigende elpriser får dagligvarekoncern og organisation til at efterlyse politisk indgreb

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier