FødevareWatch

Der er kommet flere dagligvarebutikker i Danmark under coronapandemien

For fjerde år i træk stiger antallet af dagligvarebutikker, og det er især lavpriskoncepterne, der driver udviklingen, skriver Dagligvarehandlen.

Særligt Netto-kæden med 528 butikker har udvidet antallet af butikker. | Foto: Jens Dresling/POLFOTO

2806 dagligvarebutikker er der i Danmark, skriver Dagligvarehandlen på baggrund af en rapport fra Retail Institute Scandinavia.

Dermed stiger antallet for fjerde år i træk, hvor der i 2019 var 2771 butikker, og det er en udvikling, der overrasker Henning Bahr, der er adm. direktør i Retail Institute Scandinavia, da der ifølge ham er dagligvarebutikker nok til at brødføde tre gange Danmarks befolkning.

”Der er ikke kun én, der har taget den store førertrøje på og er ekspanderet voldsomt. Lidl, Aldi og Netto bevæger sig alle fremad, og du har også en Føtex, der vækster lidt i butiksantal, så fremgangen er spredt ud på fire-fem aktører,” siger Henning Bahr til Dagligvarehandlen.

Trods det stigende antal butikker forventer Henning Bahr, at kæderne i den kommende tid er mindre aggressive i forhold til at åbne nye butikker på grund af den stigende usikkerhed i samfundet.

Lavpriskoncepterne udgør cirka 1560, hvilket svarer til 55 pct. af landets dagligvarebutikker, og Henning Bahr vurderer, at det primært vil være disse, der vil åbne nye butikker i den kommende tid.

(Denne artikel er leveret af FødevareWatchs søstermedie, DetailWatch.)

Netto og Lidl havde historisk mange ledige jobs i andet kvartal

Coops discountkæde runder snart 150 butikker

Coop åbner bæredygtig butik

Mere fra FødevareWatch

Ny rejeformand: Målet er at blive undværlig

PORTRÆT: Royal Greenlands nye bestyrelsesformand, Maliina Abelsen, bryder sig ikke om at drifte, men lever til gengæld for udvikling. Og så har hun aldrig haft nogen plan for sin karriere, men i stedet bare sprunget ud i tingene, når hun ikke har kunnet lade være.

Topchef forventer blød landing oven på rekordpriser

Omstændighederne er anderledes i dag med de rekordhøje mælkepriser end ved tidligere ekstraordinære opsving. Den buldrende inflation holder hånden under en voldsom opbremsning, vurderer mejerichef i Arla Foods.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier