FødevareWatch

Antallet af butikstyverier stiger i dagligvarebutikker

Antallet af anmeldte butikstyverier i dagligvarehandlen er steget med 15 pct. siden sidste kvartal af 2021, skriver Dagligvarehandlen. Inflation kan have fået nød-tyverier til at stige, siger Crimestat.

Crimestat er detailsektorens database over røverier, indbrud og butikstyverier, og dækker omkring 40 pct. af detailhandlen i Danmark. | Foto: René Schütze

I 2021 blev der anmeldt 10.711 butikstyverier i Crimestat, som er detailhandlens database over røverier, indbrud og butikstyverier, og siden fjerde kvartal af 2021 er antallet af tyverier steget med 15 pct. Det svarer til cirka 400 flere anmeldelser, skriver Dagligvarehandlen.

Inflation kan være en af årsagerne til stigningen i 2022, mener chefkonsulent i Crimestat, Henrik Lundgaard Sedenmark.

”Min personlige vurdering er, at med den inflation, vi ser nu, vil vi se flere nød-tyverier. Det vil næsten undre mig andet. Generelt kommer vi til at se flere tyverier, men absolut flere nød-tyverier,” siger han.

Midt på måneden, hvor lønnen for nogle begynder at slippe op, bliver der begået flest tyverier.

Også i Storbritannien er antallet af butikstyverier stigende, og det har fået flere supermarkedskæder til at tyverisikre dagligvarer som ost, multivitaminer og smør fra Lurpak.

(Denne artikel er leveret af FødevareWatchs søstermedie DetailWatch.)

Supermarkeder i Storbritannien tyverisikrer ost og vitaminer

Ikea hæver pris på is og sodavand for første gang i 20 år

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier