En gruppe forskere på Syddansk Universitet og virksomheden Aminic arbejder på at lave en scanner, som kan give præcise udløbsdatoer på kød, skriver Jyllands-Posten.
Scanneren er en form for "elektronisk næse", der kan vurdere forrådnelsesprocessen i kød og fisk, lyder det.
"Problemet er, at kødproducenter ikke har et værktøj til at give en præcis udløbsdato på kød. Man sætter den altid lidt på den sikre side for at undgå, at folk spiser dårligt kød. Men det koster mange tons kød, der ryger i skraldespanden – og kød koster meget CO at producere, som man kunne spare, hvis man spiste kødet frem for at smide det ud," siger Roana de Oliveira Hansen, lektor på Nano Syd på Syddansk Universitet, til Jyllands-Posten.
Projektet har fået 2,9 mio. kr. til arbejdet med den nye scanner fra den såkaldte grønne forskningsmilliard.
Frugtkasseleverandør lancerer alternativ datomærkning
Supermarkedskæde ruller madspildskoncept ud i 130 butikker