FødevareWatch

Britiske Asda-købere nærmer sig målstregen

Den endelige overtagelse af den britiske supermarkedskæde er tæt på i en store manøvre med at frasælge benzinstationer af konkurrencehensyn og samtidig få milliardfinansieringen på plads til købet.

Foto: Lee Smith/Reuters/Ritzau Scanpix

Den langstrakte overtagelse af den britiske supermarkedskæde Asda fra amerikanske Walmart er angiveligt tæt på at flaske sig, skriver The Guardian.

Køberne er brødrene Zuber og Mohsin Issa, der er kendte for at have opbygget den store europæisk benzinforretning EG helt fra bunden - og nu køber Asdas 341 supermarkeder sammen med kapitalfonden TDR Capital for 6,8 mia. pund, svarende til 59 mia. kr.

Handlen har fået konkurrencemyndighederne på banen, fordi der indgår 323 benzinstationer i forbindelse med Asda-butikkerne, hvor køberne har tilbudt frasalg af 27 i de områder, hvor der er overlap, mens resten skal indgå i EG.

Asda-handlen har tiltrukket sig stor opmærksomhed, som følge af de annoncerede planer for et stort onlineskifte, hvor 4500 ansatte skulle håndtere den forventede onlinevækst, mens 5000 i nuværende funktioner skulle skifte rolle eller ud.

Samtidig efterlader handlen Asda meget mere forgældet, fordi køberne i den komplicerede handel har hentet mere end halvdelen af købssummen gennem lån, obligationssalg og optagelse af anden gæld.  

Topchef forlader britisk dagligvarekæde efter overtagelse

Nye ejere vil forvandle britisk supermarkedskæde 

Britiske fødevarevirksomheder truer med at boykotte brasilianske produkter 

Mere fra FødevareWatch

Pernod Ricard køber online whiskykæmpe

The Whisky Exchange er onlineforhandler af knap 4000 forskellige skotske whisky-mærker i over 30 lande. Handlen skal give den franske koncern mere viden om markedet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier