FødevareWatch

Dagrofa-medejer uddeler rekordhøjt beløb til købmænd

Købmandsfonden KFI Erhvervsdrivende Fond topper efter et 2020 i medvind sidste års uddelingspulje til de selvstændige købmænd.

Terje List, adm. direktør for købmandsfonden KFI. | Foto: PR/Karl Nordlund/KFI

Med den øgede coronaefterspørgsel efter dagligvarer i bagagen har man i købmandsfonden KFI Erhvervsdrivende Fond besluttet, at der i det kommende år skal sendes rekordhøje 225 mio. kr.tilbage ud til projekter hos de selvstændige købmænd.

Det skriver Dagligvarehandlen.

"Med resultatet og et fortsat solidt kapitalberedskab har KFI igen sikret muligheden for at fastsætte en rekordstor uddelingsramme for uddelingsåret maj 2021 til maj 2022 på 225 mio. kr., siger Terje List, adm. direktør i KFI Erhvervsdrivende Fond.

Det rekordsstore uddelingsbeløb uddeles efter et 2020-regnskab, hvor fonden nåede et rekordresultat på 294 mio. kr.

I regnskabsåret 2020 blev der uddelt 146 mio. kr. til købmændene - det højeste beløb i fondens historie og en stigning på 27 pct. i forhold til 2019, der ligeledes var rekordår, hedder det i en meddelelse fra KFI.

KFI ejer 42 pct. af detailkoncernen Dagrofa, hvor Norgesgruppen ejer 49 pct.

Købmandsfond skruede gevaldigt op for uddelingerne

Mere fra FødevareWatch

Bureau forventer afkøling på containermarkedet i 2022

Udsigterne for container- og tørlastindustrien ser ud til at køle af efter et 2021, hvor vækstraterne har været rekordhøje. Men efterspørgslen er fortsat stærk, og derfor vil markedet fastholde stabilt niveau, vurderer Moodys i ny prognose.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier