Restauratør: Københavnsk model for udeservering er konkurrenceforvridende

I år er det kun restauranter og caféer i fire områder af Københavns Kommune, som kan søge om tilladelse til at udvide udeservering til parkeringspladser.
(Illustration) | Foto: Martin Lehmann/Politiken
(Illustration) | Foto: Martin Lehmann/Politiken
VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF TV 2 LORRY

Trods onsdagens genåbning er der frustration at spore hos nogle ejere af restauranter i Københavns brokvarterer.

Det skriver TV 2 Lorry.

En placering i brokvartererne giver nemlig ingen mulighed for at søge om tilladelse til at udvide udeservering til kommunale parkeringspladser, som det var tilfældet sidste år.

Dengang besluttede et flertal i Københavns Kommune, at blandt andet kommunale parkeringsarealer kunne inddrages til udeservering på restauranterne på grund af coronakrisen.

Men i år er det fra politisk side besluttet, at parkeringspladser kun kan nedlægges og bruges til servering på veje i Middelalderbyen, Frederiksstaden, Gammelholm og Kødbyen - områder, der tilsammen udgør Indre By og en del af indre Vesterbro.

To af de restaurationer, som det går ud over er Maobao og Pico Pizza på Nørrebro.

Oliver Kjølsen, der er medejer af begge restaurationer, er da også frustreret over den manglende mulighed.

"Vi undrer os over, at man vælger at give Indre By og Kødbyen en konkurrencefordel og dermed ikke vælger at tilgodese alle," siger Oliver Kjølsen, der er medejer af de to restauranter til TV 2 Lorry og uddyber:

"De (restauranterne i de fire områder, red.) kan fordoble deres udendørspladser og dermed indhente deres gældsakkumulering meget, meget hurtigere, end vi kan. Hele branchen har tabt mange penge under nedlukningen, men nu får kun udvalgte restauranter muligheden for at have meromsætning i udendørsomgivelser, hvor der ikke er de samme hæmmende restriktioner."

Indstillingen er blevet godkendt af Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune. Her var det kun Enhedslisten, som indgav en bemærkning.

Medlem af udvalget fra Enhedslisten, Gorm Anker Gunnarsen, havde dog gerne set, at muligheden blev givet til restauranter i flere og større dele af kommunen.

"Jeg synes selv, at vores lokale miljøer og erhvervsliv skal have den hjælp, der kræves, for at de kan komme på benene igen.

"Vi så derfor gerne, at det blev udvidet til flere steder end Indre By," siger han til TV 2 Lorry.

Ifølge medlem af borgerrepræsentationen for Det Konservative Folkeparti Jakob Næsager er løsningsmodellen den mest optimale i forhold til budgettet.

"Borgmesterpartierne ville kun sætte seks millioner af til udeservering og tabte parkeringspladser. Det betyder, at man enten gør det i en meget kort periode i hele byen eller også udvælger man nogle færre områder og giver dem lov hele sommeren."

"Men denne løsning vil 90 procent af dem, der havde udvidet udeservering sidste år, få det igen i år," siger han.

Tilladelsen til udvidet udeservering giver restaurationerne i Middelalderbyen, Frederiksstaden, Gammelholm og Kødbyen mulighed for at inddrage parkeringspladser og bruge pladsen til, at gæster kan sidde udendørs frem til 1. oktober.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af TV 2 Lorry.)

K-ordfører om bookingvarsel: "Det er en stramning, der strider mod intentionen i aftalen" 

Rødglødende telefoner hos flere bookingtjenester  

Minister åbner for at tale om anden model end reservationskrav 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter