FødevareWatch

Bred genåbningsaftale giver erhvervslivet håb: "Nu lysner det forude"

En langsigtet plan for genåbning, som erhvervslivet længe har efterspurgt, landede mandag aften. Coronapasset kan blive nøglen til en hurtigere åbning af Danmark. Men det skal være en hjælp og ikke en "spændetrøje" for virksomhederne, understreger Dansk Erhverv.

Dansk Industris direktør Lars Sandahl Sørensen kalder genåbning"et skulderklap til fællesskabet." | Foto: Miriam Dalsgaard

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Sløv sagsbehandling bremser fastfoodkædes udvidelse

Fastfoodkæden Sunset Boulevard har i år haft planer om at åbne seks til otte restauranter rundt om i Danmark. De planer er dog blevet skudt til hjørne på grund af lange ventetider på en byggesagsbehandler og byggetilladelser.

EU-lovgivning vil koste fødevarebranchen 140 millioner kroner

Det vil i gennemsnit koste alle fødevarevirksomheder et par tusinde kroner at overgå til nye regler om betalingsfrister og ansvarlig handel. De årlige omkostninger er dog reduceret kraftigt ved dansk beslutning om overimplementering, anslår Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Venstre vil åbne restauranter uden coronapas

Som et af fem konkrete forslag til en hurtigere genåbning vil Venstre have åbnet for både udendørs og indendørs servering på restauranter uden coronapas, når der senere på ugen skal forhandles om yderligere åbning af samfundet.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier