FødevareWatch

HK Handel: Gør detailanbefalinger til regler

Butiksansatte i dagligvarebutikker er bekymrede over kunder, der ikke følger anbefalinger om afstand og håndsprit, og HK Handel kalder på politisk hjælp.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Ikke alle er lige gode til at følge anbefalingerne om at handle alene, holde afstand og bruge håndsprit i landets dagligvarebutikker, og flere bekymrede butiksansatte henvender sig til fagforeningen HK Handel, skriver DR.

"Nu oplever vi så, måske på grund af en stigende coronatræthed i samfundet, at flere og flere af vores medlemmer bliver overfuset at kunderne, når man forsøger at sørge for, at retningslinjerne bliver overholdt," siger HK Handels formand, Per Tønnesen.

Ifølge DR ser HK Handel gerne, at politikerne gør anbefalinger til regler. Dermed kan der sanktioneres mod personer, som ikke følger de gældende opfordringer.

Officielt: Restriktioner forlænges med tre uger Arealkrav i butikker træder først i kraft fra på fredag Virolog: Supermarkeder er ikke synderen i smittespredning 

Mere fra FødevareWatch

Tidligere Meyers-folk klar med ny frokostsatsning

Efter ti år stoppede Carl Johan Paulsen sidste år som chef for Meyers Køkken. Nu vil han og en tidligere kollega ind på det københavnske frokostmarked med ambitiøst afsæt og en plan for de kommende tre år.

Nordjysk fiskeeksportør fanget i brexit-regler

Frederikshavn-selskabet Chrisfish har fået svært ved at eksportere skaldyr til Storbritannien. Højere toldmur og forsinkelse ved grænsen skaber frustrationer og vil ramme eksporten hårdt.

Hancock-bryggeriet klarer sig på lokal opbakning

Mindre grænsehandel har hjulpet på omsætningen i Skive-bryggeriets seneste regnskab, der er presset af det manglende salg af fadøl til restaurationer og fester. Smalhals på omkostningsfronten har sikret overskud.

Parter skyder med skarpt i mejeriopgør: Hvad er mælk?

Plantedrik eller komælk. Tonen skærpes fra mejerisektoren og modstanderne hos plantedrikproducenter som Naturli i forbindelse med EU-forslag, der skal præcisere mejeribetegnelsen. Mejeriforeningen kalder modstanden "hysterisk".

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier