FødevareWatch

Den utålmodige købmand som skal gribe feinschmecker-tøjlerne

PROFIL: 42-årige Richo Boss har haft fart under sålerne, siden han for to år siden trådte ind ad døren hos Dagrofa. Med medvind fra Spar skal han nu rykke feinschmeckerkæden-Meny i en ny retning – spørgsmålet er hvorhen.

Richo Boss er ny chef for Meny-kæden. | Foto: Jørgen Rudbeck

Mens Kenneth Holmen Pedersen i god ro og mag træder af som kædedirektør i Meny, gør nuværende Spar-chef Richo Boss sig klar til at overtage depechen i kæden.

Den 42-årige købmand tog sine første skridt i detailverdenen i en elevstilling i Bilka tilbage i 1997 og har siden har brugt butiksgulvet og stillinger som varehuschef i både Føtex og Bilka som vejen ind i kontormiljøerne i først Coop og siden Dagrofa.

Hos Dagrofa havde Richo Boss så sent som 1. december 2018 sin første arbejdsdag som kædedirektør. Med den nyslåede Dagrofa-topchef Tomas Pietrangeli i ryggen, har han siden løftet kæden, som blev sendt tydeligere ind på danskernes radar i forbindelse med, at Dagrofa trak stikket på discountkæden Kiwi og omlagde en række butikker til det tyske koncept.

I front for Spar har Richo Boss haft stor fokus på købmænd og de lokalmiljøer, som Spar-butikkerne ligger i. Først handlede det om at stadfæste sig som "en af de lokale" uden for landets bykerner, og som afslutning på sin tid i kæden har han indledt en historisk stor modernisering og haft mod til at bokse med om de dyrere kvadratmeter i bl.a. det storkøbenhavnske område.

Til FødevareWatch fortalte Richo Boss i 2019, at de lokale projekter og borgerinddragelsen har spillet en stor rolle for hans engagement og lyst til at fejet støvet af imaget og bringe kæden ind i et nyt årti. Allerede efter en lille måned som Spar-chef måtte Dagrofa-ledelsen bede ham om at holde hestene lidt, da han ville "sætte strøm til" butikkerne i hele landet fra Ringsted-hovedkvarteret.

"Når man bliver begejstret for noget, og man kan identificere, hvor stort et potentiale der er, så kan man jo ikke lade være at spørge, om vi ikke skal op i tempo," lød det fra Richo Boss.

Dagrofa deler ikke tal for sine kæder, men i 2019 leverede de dengang 134 danske Spar-butikker en vækst på 4,4 pct. I 2020 har væksten uden tvivl været større, og Spar-manden, der også har ansvaret for Min Købmand og Let-Køb, sagde i oktober, at der i fremtiden også vil findes mere end de nuværende 158 Min Købmand-butikker på landkortet.

"Richo har skabt nogle særdeles imponerende resultater i Spar, Min Købmand og Let-Køb," sagde topchef Tomas Pietrangeli torsdag i forbindelse med udnævnelsen af den nye Meny-chef.

Det er endnu ikke helt klart, hvilke dele af Richo Boss' seneste meritter, som gør ham til manden, der kan bringe Meny skridtet videre.

Det kan handle om at styrke bånd mellem butikker og kunder, om at gøre Meny til det hverdagssupermarked, som kæden har bokset med at blive i snart en årrække, og det kan handle om de 113 Meny-butikker skal bringes tættere på Ringsted-koncernen.

Ny kædedirektør: Meny har Danmarks stærkeste fødevarekoncept Kædedirektør: Vi har flere planer med Spar i Hovedstaden Dagrofa skifter ud i toppen på Meny og foodservice Spar vil modernisere alle butikker Dagrofa åbner lokale onlinebutikker 

Mere fra FødevareWatch

Yderligere et familiemedlem trækkes ind i kvotesag

Familietrådene i den verserende kvotesag griber om sig onsdag, hvor det står klart, at ikke kun Henning Kjeldsens hustru har været involveret i sagen. Også et familiemedlem, som er afgået ved døden, har ifølge anklagemyndigheden været med til at omgå kvotereglerne, som giver svindelspørgsmålet nye tidsperspektiver.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier