FødevareWatch

Wales lukker helt ned i to uger

Butikker, restauranter og barer skal fra fredag og to uger frem holdes lukkede i Wales på grund af ny smittebølge.

For at stoppe smitten lukker Wales ned i de næste uger og alle opfordres til at blive hjemme. Foto: Rebecca Naden/Reuters/Ritzau Scanpix

En ny bølge af coronavirus har for alvor lagt pres på sundhedsvæsenet i Wales, der er en del af Storbritannien.

Derfor indfører Wales nye, strenge coronarestriktioner. Det betyder blandt andet, at alle, der ikke udfører højst nødvendige erhverv, sendes hjem.

Det oplyser den walisiske førsteminister, Mark Drakeford.

"Vi bliver nødt til at reagere hurtigt og omfattende for at opnå den virkning, som vi har brug for. Alle i Wales skal blive hjemme," siger han.

"Hvis vi ikke handler nu, så vil udviklingen fortsætte med at accelerere. Vores intensive afdelinger er allerede fyldte," lyder det.

Den nye nedlukning minder meget om den, der blev indført i foråret. Den indebærer, at alle, der ikke besidder erhverv, der er afgørende for samfundet, skal arbejde hjemmefra.

Derudover skal blandt andet butikker, caféer, restauranter, barer og frisører lukke. Det samme gælder religiøse samlingssteder, der er lukket for alt andet end bryllupper og begravelser.

Skoler og børnehaver skal efter planen fortsat holde åbent.

Nedlukningen betyder også, at man ikke må besøge folk fra andre husstande eller mødes med dem hverken udendørs eller indendørs.

Antallet af walisiske coronatilfælde er steget på det seneste. Mandag er der registreret 950 nye smittetilfælde. Dermed er i alt 35.628 mennesker blevet bekræftet smittet, siden udbruddet begyndte i begyndelsen af året.

På nuværende tidspunkt er omkring 800 coronapatienter indlagt på de walisiske hospitaler, oplyser Mark Drakeford. I alt har 1771 personer mistet livet som følge af coronasmitten i Wales.

Storbritannien lukker pubberne i de værste corona-hotspots

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier