FødevareWatch

Costco sætter sig efter kvartalstal

Mens de overordnede regnskabstal lå over forventnignerne fik stigende udgifter i forbindelse med coronaviruspandemien torsdag Costco-aktien til at falde.

Den store amerikanske supermarkedskæde Costco faldt med 2,5 pct. i torsdagens eftermarked, da koncernen i sit fjerde kvartal fik stigende udgifter i forbindelse med coronaviruspandemien, mens selve de overordnede regnskabstal lå over konsensus.

I alt brugte Costco 281 mio. dollar på øgede lønninger og udgifter til rengøring og beskyttelse af medarbejdere og kunder i tremånedersperioden, som sluttede med udgangen af august.

Costco fik i perioden ellers en flot vækst i omsætningen på 12 pct. til 53,38 mia. dollar mod ventet 52,46 mia. dollar, og overskuddet per aktie blev på 3,13 dollar sammenlignet med 2,47 dollar et år tidligere og mod et konsensusestimat på 2,85 dollar ifølge Bloomberg News.

Det sammenlignelige salg, den underliggende vækst i supermarkederne, viste en fremgang på 11,4 pct. mod 5,1 pct. i fjerde kvartal sidste år og sammenlignet med den ventede vækst på 9,1 pct. ifølge tal fra Consensus Metrix.

Ses der bort fra brændstofsalget og udviklingen i valutakurser, voksede det sammenlignelige salg med 14,1 pct. mod ventet 11,0 pct., og i USA alene var væksten på 13,6 pct. mod spået 10,8 pct.

Costco driver 795 dagligvarehuse, heraf 552 af dem i USA.

 

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier