Andelskoncernen Arla har de seneste år investeret mere end 100 mio. kr. i procesanlæg på selskabets mejerier i Esbjerg, hvor der produceres kakao og iskaffe.
Nu melder mejeriselskabet sig klar til at investere et nyt trecifret millionbeløb i tekniske anlæg på adressen.
Det skriver Jydske Vestkysten.
"Totalt set har vi 400 medarbejdere, deraf 40 på det tidligere Cocio-mejeri, vi har i de senere år vækstet meget og ansat mellem 100 og 120, men vi kommer ikke til at ansætte flere, når vi får en ny højhastighedslinje og en ny tappelinje i produktionen," siger Claus Nielsen, direktør for Arla Foods Esbjerg, til avisen.
De to mejerier producerer samlet 500 forskellige produktgrupper.
På ti år er produktionen steget med 1700 pct. fra otte millioner enheder i 2010 til knap 144 millioner enheder i 2019. Det oplyste Arla Foods i juli.
I dag udgør Starbucks-salget cirka halvdelen af salget af Arlas mælkebaserede drikkekategori, MBB, oplyste Arla i en mail til FødevareWatch.
Kategorien tæller også kakaomælkene Cocio og Mathilde, og salget udgjorde samlet 1,542 mia. kr. i 2019, viser regnskabet. Dermed udgjorde Starbucks-salget knap 800 mio. kr. i 2019.
Arla har i det hele taget gjort klar til store investeringer i indeværende år. I forbindelse med årsregnskabet for 2019, offentliggjorde koncernen, at man i år regner med at investere i alt 619 mio. euro, svarende til 4,62 mia. kr.
Det er et rekordstort investeringsbeløb i den andelsejede mejerikoncern, som sidste år afsatte omkring 3,5 mia. kr. til særligt investeringer i danske fabrikker.
(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AgriWatch.)