FødevareWatch

Dagligvareindkøb blev næsten fordoblet onsdag og torsdag i sidste uge

Danskernes indkøbsvaner blev ændret markant efter regeringens tiltag for at indskærpe coronavirusset blev præsenteret i sidste uge.

Foto: ANTHON UNGER / RITZAU SCANPIX.

Danskerne handlede ind for næsten dobbelt så meget i dagligvarer onsdag og torsdag i sidste uge sammenlignet med de samme dage i 2019.

Det viser Danske Banks nyeste forbrugstal, der er baseret på kort- og Mobilepay-betalinger for danskernes forbrugsudgifter til og med den 17. marts.

Tallene viser, at coronavirusset og tiltagene for at indskærme smitten har haft en massiv indvirkning på danskernes forbrugsmønster i marts måned.

Ikke overraskende er der et stort fald i services inden for fornøjelse og fritid.

Restaurant og hotelforbruget er faldet med 60-70 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. Biografforbruget er desuden helt ophørt den seneste uge.

Danskernes forbrug af transport er også faldet med mere end 50 pct., ligesom langt færre danskere køber flybilletter i marts 2020 sammenlignet med marts 2019.

"Tallene tegner et tydeligt billede af, at danskernes forbrug reagerer kraftigt på de seneste ugers udvikling. Det understreger også vigtigheden af den række tiltag, der er sat i verden den seneste uges tid," siger privatøkonom i Dansk Bank Louise Aggerstrøm Hansen i en kommentar.

"Uden tiltagene ville mange forretninger, restauranter og kulturtilbud være truet på overlevelse, i takt med at danskerne er stoppet med at bruge penge i deres forretninger," afslutter hun.

Forretninger uden mad og drikke har det også hårdt. For eksempel er forbruget i tøj og skobutikker er cirka halveret.

Til gengæld er sundhedsrelateret indkøb steget markant den seneste uge, hvor der søndag blev brugt over dobbelt så mange penge i apoteker som samme dag sidste år.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier