FødevareWatch

Wefood udvider efter travl sommer

Efter en sommer med godt gang i kasseapparaterne har folkene bag Wefood besluttet at udvide fra kædens nuværende tre butikker.

Foto: JACOB EHRBAHN/Ritzau/ Scanpix.

Folkekirkens Nødhjælps madspildssupermarked, Wefood, udvider.

Det oplyser generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen, i en pressemeddelelse.

"Vi kan se, at der er en forbrugerrevolution i gang, hvor danskerne bliver mere og mere bevidste om, hvilken forskel de selv kan gøre i deres hverdag. Vi har haft en rekord god sommer med rigtig mange kunder, og vi vil gerne udvide konceptet. Derfor planlægger vi at åbne endnu en butik i efteråret og forhåbentlig to butikker i 2020," siger hun.

Wefood åbnede den første forretning i 2016, og konceptet er det samme som da. Butikkerne sælger fødevarer, der er overproducerede, gået ud af sæson eller har brudt emballage. Overskuddet går til organisationens nødhjælpsarbejde.

Sidste år indtjente Wefoods tre butikker 1,2 mio. kr., og der blev solgt 173,5 ton varer, oplyser Folke kirkens Nødhjælp.

Wefood får bl.a. varer fra supermarkeder og dagligvarekæder heriblandt netto, Føtex og Bilka fra Salling Group. Det er endnu ikke besluttet, hvor de to nye butikker vil blive placeret.

Supermarked mod madspild fordobler omsætningen

Madspildssupermarked åbner i Aarhus

Dansk madspildsbutik åbner i udlandet

Mere fra FødevareWatch

Daloon-direktør stopper

Peder Andersen skal ikke længere stå i spidsen for den kapitalfondsejede forårsrulleproducent fra Nyborg. Efter fem og et halvt år på posten har han selv været med til at finde sin afløser.

Grød drager på vækstjagt med nyt forretningsben

Ti år efter åbningen af den første Grød-restaurant i Sydhavnen i København vil stifter Lasse Skjønning Andersen nu fylde mere i detailhandlen: "Vi tror, at vi har brandet og produkterne, der kan sikre os, at vi bliver en stor spiller".

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier