FødevareWatch

Hård konkurrence presser Europas "mindst elskede aktie" til bunds

Den belgiske supermarkedskæde Colruyt, der er den aktie med flest salgsanbefalinger i det store fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks, er onsdag blevet mødt af en tilbagegang på hele 11,9 pct.

Foto: PR/Colruyt

Investorerne er ikke fulde af kærlighed over for den belgiske supermarkedskæde Colruyt, som er den aktie med flest salgsanbefalinger i det store fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks.

Aktien falder onsdag 11,9 pct., hvilket er det største fald i Stoxx 600-indekset, efter at dagligvarekæden har været ude at sige, at den forventer et øget prispres på det belgiske dagligvaremarked, der er hård konkurrence på.

Det skriver Bloomberg News, der i en artikel har udnævnt Colruyt til "den mest uelskede aktie" i det europæiske benchmark.

18 analytikere dækker selskabet. 16 af dem har smidt en salgsanbefaling på aktien, hvor de to sidste analytikere har en neutral anbefaling.

Colruyt-aktien var ellers den, der klarerede sig næstbedst i det fælleseuropæiske indeks sidste år med en stigning på 44 pct., og et godt stykke ind i 2019 præsenterede aktien ligeledes stigninger.

Det har dog ikke været nok til at imponere analytikerne, som stadig mener, at aktien er for dyr. Samtidig siger analytikerne til Bloomberg News, at de ser sværere markedsforhold på dagligvaremarkedet fremadrettet.

Analytikerne har et gennemsnitligt kursmål på 43,57 euro. Aktien handles i øjeblikket til 55,68 euro.

Tirsdag præsenterede Colruyt årsregnskab, hvor indtjeningen landede over analytikernes forventninger. Indtjeningen per aktie endte på 2,78 euro, hvor konsensus blandt analytikerne var 2,75 euro per aktie.

Supermarkedskæde tilbyder rullende dagligvarehandel

Castus-ejere søger udlandet for ny vækst

Europæisk supermarkedskæde skifter ud på toppen

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier