FødevareWatch

Meny-købmænd fordobler driftsoverskud

Der er fremgang hos de selvstændige Meny-købmænd, hvor flere end tidligere kører med en profitabel forretning. Knap hver syvende havde underskud i det seneste årsregnskab, mens det for blot fire år siden var hver anden købmand.

Foto: Uffe Weng

De selvstændige Meny-købmænd driver i højere grad end tidligere en overskudsgivende forretning. Hvis man tager et kig på de seneste regnskaber, viser de, at kun 15 pct. lavede underskud i 2017/2018. I 2015 var det næsten halvdelen, der lavede underskud. Det skriver Dansk Handelsblad, der har gennemgået forårets regnskaber for 46 selvstændige Meny-butikker.

Det gennemsnitlige driftsoverskud i butikkerne er mere end fordoblet i regnskaberne for 2017/18 sammenlignet med året før, viser analysen. I det seneste regnskabsår leverede butikker i snit 1,2 mio. kr., mens resultatet efter skat i gennemsnit landede på 0,7 mio. kr.

En forklaring lyder, at mange af de underskudsgivende Meny-butikker er gået konkurs eller har lukket, siden kæden blev lanceret. Blandt andet har storkøbmand Ida Jacobsen lukket Jaco Gruppens fem Meny-butikker, der samlet stod for et underskud på 4,5 mio. kr. i 2016/17, skriver bladet.

Dagrofa, der er Danmarks tredjestørste detailkoncern og står bag Meny, offentliggør ikke omsætningen for den samlede kæde.

Reitan Distribution lander aftale med 170 benzinforhandlere

Så meget tjener Dagrofa-topchefer

"Det koster at rydde op": Dagrofa har tabt 600 mio. kr.

Mere fra FødevareWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier