FødevareWatch

Tysk daglivarekæmpe løftet af flotte salgstal

Efter en russisk dukkert er dagligvarekæmpen Metro i regnskabsårets første kvartal kommet tilbage på sporet.

Foto: Mick Anderson/Polfoto/Arkiv

Den tyske daglivarekæde Metro er blandt torsdagens vinderaktier i Europa, efter at selskabet har præsenteret pæne salgstal for sit første kvartal, der sluttede med udgangen af december.

Ifølge finanshuset Berenberg er tallene opløftende, ligesom der ses en god acceleration i Rusland og Vesteuropa og styrke i Østeuropa og Asien, skriver Bloomberg News med henvisning til et Berenberg-notat.

For godt en måned siden tog Metro-aktien ellers et stort dyk efter at have meldt om problemer i netop Rusland i sit årsregnskab for 2017/18.

Ifølge Berenberg er torsdagens salgstal bedre end forventningerne i markedet, men finanshuset er alligevel forsigtig med at skrue op for estimaterne for Metro, fordi det stadig er tidligt på regnskabsåret.

Det sammenlignelige salg hos Metro - altså salget i butikker, der har været åbne i mindst 12 måneder - steg med 2,3 pct. i første kvartal, og selv om det samlede salg gik marginalt tilbage til 8 mia. euro fra 8,1 mia. euro i første kvartal 2017/18, er tallene på linje med selskabets udmeldte forventninger, bedyrer Metro selv.

Selskabet kan også samtidig notere sig den største vækst i Rusland i seks kvartaler.

Aktien stiger med 5,9 pct. til 14,30 euro torsdag eftermiddag.

AB Catering i Aalborg er stadig Dansk Caters guldfugl

Store forandringer på vej i tyske Metros ejerkreds

Tesco og Carrefour indleder stort samarbejde

Mere fra FødevareWatch

I Ovodan har man gjort æg til en global milliardforretning

Det fynske æggepulverselskab Ovodan Egg Group er markedsledende i flere lande og buldrer i disse år frem i Kina. I år har selskabet, der er ejet af Stadil-konglomeratet Thornico, en børsnotering i kalenderen, som skal fremme væksten yderligere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier