FødevareWatch

Dagrofas nye topchef vil præsentere sorte tal i 2021

Dagrofas topchef Tomas Pietrageli vil senest i 2021 have sorte tal på bundlinjen. En række markante besparelser og mere intern integration i koncernen skal hjælpe processen på vej.

Foto: Arla/ PR

Dagrofa er i fuld gang med at integrere koncernens tre forretningsben dagligvare- og engrosbutikker, Foodservice Danmark og Dagrofa Logistik mere.

Det skal sammen med et spareprogram hjælpe den underskudsgivende koncern tilbage mod plus i senest 2021.

Det skriver Berlingske, der har talt med koncernens topchef Tomas Pietrangeli.

"Jeg må bare konstatere, at vi har en kompleksitet i dag, som gør, at virksomheden måske ikke er supereffektiv alle steder. De tre ben bliver langt hen ad vejen kørt separat, og der er tiden kommet til, at vi skal arbejde stærkere sammen," siger han til avisen.

Besparelserne i Dagrofa betyder bla. at Dagrofa har fyret 42 funktionærer i løbet af de seneste uger, men flere fyringer kan være på vej.

Underskud på 1,6 mia

Dagrofa-koncernen omsatte for 17,2 mia. kr. sidste år.

Sat i forhold til det seneste Dagrofa-regnskab for 2016 var der tale om en ny markant tilbagegang, og som det var tilfældet i 2016, er omsætningen dalet med 1,3 mia. kr.

Årets ebitda-resultat i Dagrofa-koncernen, hvor altså hele Kiwi-forretningen er borte, blev på 197 mio. kr. Det var i tråd med forventningerne, skrev ledelsen, der i forbindelse med regnskabet var anført af bestyrelsesformand Jesper Lok.

Resultatet i Dagrofa-koncernen blev på minus 272 mio. kr. sidste år.

Lægger man de seneste fem års resultater i Dagrofa sammen, har det i alt kostet ejerne i KFI Erhvervsdrivende Fond, Norgesgruppen og de selvstændige købmand 1,618 mia. kr. i samlet underskud at drive de omkring 1700 butikker og kiosker samt forretningerne i S-Engros, Catering Engros og Foodservice Danmark.

Direktør forlader Kødgrossisten efter syv måneder

Supermarkedschef: Priskrig presser vores indtjening

Ny Meny-butik er laboratorium for hele kæden

Mere fra FødevareWatch

Ketchupeffekt redder resultatet hos kæmpen Euro Cater

Den nordjyske Euro Cater-koncern, der omsætter for over 8 mia. kr., har igen haft et svært og coronapåvirket regnskabsår. Samlet blev det dog til et positivt resultat i et år, hvor store nedgange blev afløst af store opture, siger økonomidirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier