FødevareWatch

Fakta-chef bliver del af Coops direktion

Faktas kædedirektør Stina Glavind træder et par trin op på stigen i Coop-regi, efter at hun er blevet udpeget til at sidde i detailkoncernens direktion. Ny Fakta-chef er også på plads.

43-årige Stina Glavind er blevet udpeget til i fremtiden at være del af direktionen i Coop.

Den hidtidige kædedirektør for Fakta bliver dermed ansvarlig for Kvickly, SuperBrugsen, Dagli´Brugsen og Fakta, hvor hun tager over efter Gregers Wedell-Wedellsborg, der i 2017 skiftede til Matas-koncernen.

Konstitueret direktør i Fakta, John Hornbech Christensen, er ved samme lejlighed blevet udnævnt til kædedirektør for Fakta, skriver Coop i en meddelelse.

Fakta-direktør: 2016 foregår i et ekstremt tempo

Ifølge Coops adm. direktør Peter Høgsted er det i høj grad de resultater, som Stina Glavind har opnået i den lettere trængte Fakta-kæde, som har sikret hende det nye job.

"Stina har gjort det fremragende, senest som ansvarlig for Faktas turn-around. Jeg tror, at Stina også kan være forbillede for en generation af kvindelige ledere i en branche som i den grad trænger til et sundere mix af kønnene på top-niveau. Derfor er vi glade for, at hun har påtaget sig jobbet, hvor målet er fortsat forbedring af driften og større synergi mellem kæderne," udtaler Peter Høgsted.

I koncerndirektionen sidder fremover Peter Høgsted, Jan Madsen, Jens Visholm, Kræn Østergaard Nielsen og altså Stina Glavind.

Ny rejse for bjergbestigeren

Stina Glavind kom til Coop i 2011 som kategorigruppechef med ansvar for indkøb af mejerivarer og brød.

I 2015 blev hun kommerciel direktør for Kvickly, og siden starten af 2016 har hun været kædedirektør for Fakta.

Om sit nye job siger hovedpersonen selv:

"Vi står over for nogle af de største forandringer i dansk dagligvarehandels historie med digitalisering, nye indkøbsvaner og et ekstremt konkurrencepræget marked. Det stiller krav til, at vi skaber størst mulig synergi samtidig med at hver kæde og hver butik skal møde kunderne stærkest muligt lokalt," udtaler Stina Glavind.

I forbindelse med sin tiltræden som kædedirektør i Fakta fortalte hun tilbage i slutningen af 2015, hvordan hun i fritiden har dyrket bjergbestigningen på et niveau, der har gjort hende til første danske kvinde på mange tinder.

Fra start var det kædedirektørens plan at rykke Fakta tættere på de supermarkeder, som i de senere år har fået mere fat end tilfældet har været i mange foregående år. Undervejs har hun været med under implementeringen af den F16-plan, som siden er blevet F18-plan, ligesom hun i foråret stod på som kvinden, der traf beslutningen om at lukke 47 trængte Fakta-butikker.

"Det er en rigtig hård beslutning, fordi det går udover mange medarbejdere. Men vi vælger at lukke butikkerne, fordi de giver underskud, og vi mener ikke, at der er udsigt til, at de kan få en sund drift. Det drejer sig om butikker, der enten ikke skulle have været åbnet i første omgang, eller hvor kundegrundlaget er forsvundet over årene," sagde Stina Glavind i april.

407 mio. kr. i underskud

Med butikslukningerne fik Fakta-kæden fra at være 406 butikker til 359. Det omfattende indgreb påvirkede ca. 900 medarbejdere i den Fakta-kæde, som i mange år har været Coops smertensbarn år.

I de fire år fra 2009-12 havde Fakta et samlet overskud på bundlinjen på 663 mio. kr., hvorefter lukkeloven fik udviklingen til at lave en mislykket saltomortale. I de seneste fem regnskaber fra 2013-17 har discountkæden således givet et samlet underskud på 407 mio. kr., hvoraf det klart bedste resultat netop er blevet præsenteret med et minus på 18 mio. kr. i 2017.

Endnu en markant skikkelse forlader Dagrofa

Fakta-regnskab: Discountkæden nærmer sig nullet efter forfærdelige år

Fakta-chef: Vi lukker 47 butikker

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier