FødevareWatch

Stort norsk netsupermarked jagter kapital

Ikke mange er lykkes med at lave en profitabel forretning ud af at drive supermarked på nettet. Endnu er det heller ikke lykkes for norske Kolonial.no, der nu ifølge medie jagter en økonomisk indsprøjtning.

Foto: PETER MYDSKE

Den norske Nemlig.com-pendat Kolonial.no vokser hurtigt, men det koster. Netsupermarkedet har tabt mere end to mio. norske kr. om ugen.

Det skriver det norske medie Dagens Næringsliv, som har kigget selskabet økonomi efter i sømmene.

Ifølge mediet er finanshusene SEB og Arctic i gang med at kortlægge interessen blandt mulige investorer, som kan skyde frisk kapital ind i selskabet.

Den største ejer på nuværende tidspunkt er familievirksomheden Rasmussengruppen, som gradvist er gået ind med flere penge og nu ejer 22 pct. af selskabet.

Dagens Næringsliv skrev i fjor, at Kolonial.no er blevet værdisat til 1,5 mia. norske kr., selvom selskabet aldrig har tjent en krone på bundlinjen. Den høje værdiansættelse betyder ifølge mediet, at det kan blive svært at finde investorer, som vil gå ind i selskabet til den pris.

I 2016 havde Kolonial.no et underskud på 118 mio. norske kr., og chefen for selskabet Karl Alveng Munthe-Kaas har varslet, at underskudet bliver endnu større i 2017.

Norsk måltidskomet ser store muligheder i at blive del af Retnemts familie

Norsk netsupermarked skærer kraftigt i medarbejderstaben

Rema 1000 køber op i norsk nethandel

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier