FødevareWatch

Avis: Tesco melder sig ind i britisk detailkrig med egen discountkæde

Supermarkedskoncernen Tesco vil ikke længere se til, at de ekspanderende discountkæder overtager flere markedsandele i det britiske detailmarked. Nu er koncernen angiveligt på vej med sit eget discountkoncept.

Foto: Alastair Grant/AP/POLFOTO/arkiv

De britiske forbrugere dropper i stigende grad forbi især de tyske discountbutikker, som oplever stor vækst. Den bevægelse vil den store supermarkedskoncern Tesco have del i med åbningen af sin egen nye discountkæde, skriver The Sunday Times ifølge Reuters.

Ifølge avisen har Tesco planer om at etablere en kæde med butikker, der har et mindre sortiment af billigere varer.

Tesco har ikke ønsket at kommentere på historien.

Ifølge Reuters er salget i Tesco i det seneste kvartal vokset med 2,6 pct., men på markedsandele taber koncernen andele til kæder som Lidl og Aldi.

Samlet har Tesco 28 pct. af det britiske dagligvaremarked, mens Lidl og Aldi har henholdsvis 16,3 og 16,2 pct. af markedet.

Kvinder kræver milliarder fra Tesco i opgør om ligeløn

Britisk supermarkedskæde vil også afskedige i stor stil

Amerikanske forbrugere vil have supermarkedsvin

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier