FødevareWatch

Avis: Tesco melder sig ind i britisk detailkrig med egen discountkæde

Supermarkedskoncernen Tesco vil ikke længere se til, at de ekspanderende discountkæder overtager flere markedsandele i det britiske detailmarked. Nu er koncernen angiveligt på vej med sit eget discountkoncept.

Foto: Alastair Grant/AP/POLFOTO/arkiv

De britiske forbrugere dropper i stigende grad forbi især de tyske discountbutikker, som oplever stor vækst. Den bevægelse vil den store supermarkedskoncern Tesco have del i med åbningen af sin egen nye discountkæde, skriver The Sunday Times ifølge Reuters.

Ifølge avisen har Tesco planer om at etablere en kæde med butikker, der har et mindre sortiment af billigere varer.

Tesco har ikke ønsket at kommentere på historien.

Ifølge Reuters er salget i Tesco i det seneste kvartal vokset med 2,6 pct., men på markedsandele taber koncernen andele til kæder som Lidl og Aldi.

Samlet har Tesco 28 pct. af det britiske dagligvaremarked, mens Lidl og Aldi har henholdsvis 16,3 og 16,2 pct. af markedet.

Kvinder kræver milliarder fra Tesco i opgør om ligeløn

Britisk supermarkedskæde vil også afskedige i stor stil

Amerikanske forbrugere vil have supermarkedsvin

Forsiden lige nu

Seges: Danske landmænd får underskud på 7,5 mia. kr.

Tørken og de lave svinepriser efterlader de danske landmænd med det største underskud siden finanskrisen. Flere hundrede bedrifter ventes at gå konkurs, og hele sektorens konkurrenceevne er truet, fordi landmændene skærer voldsomt ned på investeringerne.

Arla lukker endnu et mejeri

Arla Foods har besluttet at lukke det sydvestjyske Endrup Mejeri, som det seneste år har fungeret som modningscenter og pakkeri for oste.

Dansk fødevaresikkerhed blandt verdens bedste

Danmark har et godt ry på fødevarefronten, ifølge parterne bag det offentligt-private initiativ Food Nation. Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen peger på et uudnyttet potentiale eksportpotentiale for danske fødevarevirksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier