FødevareWatch

Amerikansk supermarked køber leveringsgigant

I et forsøg på at imødekomme den tiltagende konkurrence på markedet fra rivaler som Wal-Mart og Amazon, køber supermarkedskæden Target et leveringsselskab for et milliardbeløb.

Foto: AP/Steven Senne

Supermarkedskæden Target, der driver varehuse i den lave ende af prisskalaen, køber fødevaredistributøren Shipt for 550 mio. dollar, ca. 3,46 mia. kr., i et forsøg på at imødekomme den tiltagende konkurrence på markedet fra rivaler som Wal-Mart og Amazon.

Det skriver Wall Street Journal.

Med opkøbet meddeler Target, at kæden fra tidligt i 2018 kan begynde at levere varer sammen dag, som de bliver bestilt, i omtrent halvdelen af butikkerne. Fra jul 2018 er forventningerne at servicen er udbredt til alle butikkerne.

Shipt, der blev grundlagt i 2014 i Alabama, tilbyder i øjeblikket sin leveringsservice i mere end 70 byer via 20.000 forskellige butikker. Statup-virksomheden har omkring 275 medarbejdere og har rejst mere end 60 mio. dollars i venturekapital siden opstarten.

Overraskede i tredje kvartal

I november fremlagde Target regnskabstal for tredje kvartal, hvor både salget og indtjeningen slog forventningerne i markedet.

Target nåede i kvartalet en salgsvækst på 0,9 pct., når man ser på varehuse med mindst et år på bagen. Det var højere end ventet, da aktieanalytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet en vækst på 0,4 pct.

Den justerede indtjening per aktie lød på 0,91 dollar i kvartalet, hvilket er en stigning fra 0,88 dollar i samme periode af 2016.

For fjerde kvartal venter Target en salgsvækst på 2 pct., mens indtjeningen ventes at nå 1,05-1,25 dollar per aktie. Analytikerne ventede før regnskabet et overskud på 1,24 dollar i årets sidste kvartal.

Lidl tester nethandel i USA

Target overrasker positivt på salget

Britisk supermarked tæt på opkøb af kioskkæde

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier