FødevareWatch

Konkurrencemyndighed siger god for Tescos milliardkøb

En milliardfusion mellem Storbritanniens største detailkæde og en stor fødevaregrossist kommer ikke til at skabe monopolproblemer, lyder vurderingen fra de britiske konkurrencemyndigheder.

Tescos opkøb af den store britisk fødevaregrossist Booker er blevet godkendt af de britiske konkurrencemyndigheder (The Competition and Markets Authority, CMA).

Købet, som har en værdi på 3,7 mia. pund (ca. 31,86 mia. kr.), har været igennem et eftersyn, fordi der har været bekymring om, at det ville stille Booker så stærkt i grossistmarkedet, at selskabet ville kunne presse sin nuværende kunde Symbol Group, der bl.a. driver en række convenience-butikker.

Det skriver fagmediet Foodbev.com.

Vurderingen fra de britiske konkurrencemyndigheder er, at selvom Tescos butikker konkurrerer med de forretninger, som Booker allerede leverer til, vil det ikke påvirke markedet i tilstrækkelig grad til at stoppe fusionen.

Tescos milliardopkøb kan gå i vasken

Tesco stryger til vejrs efter milliardfusion

Tesco kiggede ned i stort milliardhul i 2014

Forsiden lige nu

Passioneret snackiværksætter giver slip på fødevarebranchen

"Jeg har bare set for mange både i restaurationsbranchen og fødevarebranchen, der brænder deres lys i begge ender – det er livet for kort til." Sådan lyder det fra iværksætter og stifter af Raw Snacks, Casper Vester, der har har sagt farvel til virksomheden og karrieren hidtil i fødevarebranchen. Nu vil han puste ud og lade fremtiden komme til ham.

Frokost.dk's udlandseventyr giver minus

Først skød konceptet skævt, men siden har direktøren for kantineleverandøren Frokost.dk fundet opskriften til indtoget på deres første marked i udlandet. Og nu mangler han så bare at overbevise de hollandske kunder om mulighederne.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier