FødevareWatch

Købmænd: Nye afgifter får nogle til at droppe grænsetur

Købmandsboss glæder sig over, at det nu bliver billigere at købe nogle af de mest populære grænsevarer.

Foto: Carsten Snejbjerg/Polfoto

De danske købmænd klapper i hænderne, efter at et flertal i Folketinget har indgået en aftale om en nye erhvervspakke, der blandt andet fjerner en række punktafgifter.

Det skulle ifølge regeringens beregninger gerne føre til, at grænsehandlen svækkes.

Og det er John Wagner, der er direktør for De Samvirkende Købmænd også sikker på.

"Når man fjerner afgiften på nødder og mandler, og når man undlader at hæve nogle andre afgifter, så er der nogle varer, hvor fordelen ved at køre til grænsen bliver mindre. Det vil sige, at man i Midtjylland, på Fyn og på Midtsjælland skal gøre op med sig selv, om man skal tage en tur syd for grænsen, så er besparelsen mindre, og så er der nogle, der lader være," siger direktøren.

Han håber dog, at afgiftssænkningerne ikke stopper her.

"Grænsehandlen er alene et spørgsmål om pris, og jo mere, vi får harmoniseret punktafgifterne, desto bedre. Det næste, vi kan håbe på, når man ser den positive effekt af det, man gør her, er at man giver afgifterne på vin og øl en tur," siger John Wagner, der også har en sænkning af fødevaremomsen på ønskesedlen.

I første omgang glæder han sig dog over det, der er enighed om her og nu.

"Det her var, hvad der var realistisk i denne situation, og vi er glade for, at der er et bredt flertal bag beslutningen," siger han.

Det anslås, at grænsehandlen mellem Danmark og Tyskland har et omfang på seks mia. kr. Regeringens beregninger siger, at erhvervspakken vil sænke grænsehandlen med 220 mio. kr.

Disse grænsevarer bliver billigere med ny erhvervspakke

DF vil trods advarsler sænke afgift på alkoholsodavand

Flere afgifter på fødevarer fjernes som del af ny erhvervspakke

Forsiden lige nu

Friland vil styrke salget på nye eksportmarkeder og herhjemme

Slagteriselskabet Friland har i år haft held med at løfte salget efter sidste års tilbageslag. Der er dog stadig plads til forbedringer, og selskabets direktør peger blandt andet på eksporten og foodservice som områder, der kan rumme nye muligheder.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier