Flere melder sig i debatten om begrænsning af udeservering

Kritikken af forslag om at begrænse københavnsk udeservering fortsætter. ”Tilhængerne får det lidt at lyde som om, det er rent Sunny Beach,” lyder det fra Horesta.
I forslaget lægges der op til, at Nyhavn, Kødbyen og området mellem Middelalderbyen og Vesterbro skal undtages begrænsningen af udeservering. | Foto: Jens Dresling
I forslaget lægges der op til, at Nyhavn, Kødbyen og området mellem Middelalderbyen og Vesterbro skal undtages begrænsningen af udeservering. | Foto: Jens Dresling

Mens forslaget om at begrænse udeservering i hverdagene på københavnske restauranter er sendt i høring af Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune, fortsætter aktører i restaurationsbranchen med at melde sig i debatten. 

Over for Børsen sætter blandt andet restauratøren bag Granola og Italo Thai, Jacob Kampp Berliner, spørgsmålstegn ved, at man deler byen op i tre ”partyzoner” ved kun at begrænse udeserveringen i dele af København - og ikke i Kødbyen, Nyhavn og området mellem Middelalderbyen og Vesterbro - da man, som han formulerer det, med det skaber ”tre Jomfru Ane Gader.”

I brancheorganisationen Horesta slår kommerciel direktør, Jeppe Møller-Herskind på, at man med forslaget både koster restauranterne omsætning, ligesom man udviser meget lidt tiltro til gæsterne: 

”Når du går ud og spiser onsdag aften, er det ikke for at holde fest. Alligevel er det netop på hverdagene, at man vil lukke tidligere ned for udeservering. Det handler om voksne mennesker, der sidder udenfor på en restaurant og nyder et måltid mad, men tilhængerne får det til at lyde som om, det er ren Sunny Beach,” siger Jeppe Møller-Herskind til Børsen. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også