Restauranter indfører strafgebyr

Et stigende antal restauranter indfører nu gebyrer for gæster, der har bestilt bord, men ikke møder op. Brancheorganisation kalder udeblivelser et ”udbredt problem.”
Foto: Anita Graversen
Foto: Anita Graversen

Op til 600 kr. kan det koste ikke at møde op til et bord, der er booket på restaurant. Det er konsekvensen af, at et stigende antal restauranter oplever, at gæster med bordreservationer ikke møder op til bookingen.

Helt så dyrt er det dog ikke i Aalborg, hvor ejeren af Bistro 59 har indført opdragelsesgebyr på 125 kr., hvis gæster ikke møder op til bestillingen. Det skriver Nordjyske. 

Her har ejer Thomas Egebo ifølge avisen oplevet, at op mod 35 pct. af gæsterne ikke mødte op til deres booking, og det kan omsætningen ikke holde til.

”Det sker jævnligt. Vi oplever en enorm ubeslutsomhed. Mange forstår ikke, at vi jo allerede der har købt ind og forberedt en masse ting i køkkenet. Så når de melder fra på dagen eller få timer før, taber vi altså penge,” siger Thomas Egebo til avisen.

Berlingske har tidligere omtalt problemet med, at gæster bestiller bord på restauranter, som de så ender med ikke at møde op til. I den forbindelse udtalte kommerciel direktør i brancheorganisationen Horesta, Jeppe Herskind, til avisen, at problemet er stigende, men at gebyrerne ser ud til at have den ønskede effekt.

”Med de restauranter, vi har talt med i rundspørgen, kan vi se, at det virker at indføre et gebyr. De fortæller, at de har 80 procent færre no-shows, efter de har indført et reservationsgebyr. Det gør simpelthen, at gæsterne enten dukker op eller aflyser bordet,” sagde han i den forbindelse til avisen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også