Burgerkæde serverer fremover plantebøffer i alle burgere
(Rettet: Af en tidligere version fremgik det, at der udelukkende ville blive solgt plantebøffer hos Gasoline Grill fremover. Det er en fejl. Fødevare Watch beklager.)
Fremover kan der fås planter mellem brødene i samtlige burgere hos den danske burgerkæde Gasoline Grill.
Kæden kalder selv initiativet et ”økologisk clean label-produkt, der er et tilfredsstillende og saftigt supplement til kødet med både god smag og konsistens” i en pressemeddelse. Heri skriver de også at plantebøfferne har et klimaaftryk, der er mindre end 10 pct.af oksekødets.
Gasoline Grill samarbejder om initiativet med Matr Foods, og det nye alternativ til kødet er ifølge aktørerne et produkt uden tilsætningsstoffer, palmefedt og ”andre sjove ingredienser”, som det formuleres.
“Jeg har længe gerne villet kunne tilbyde et lækkert plantebaseret alternativ til bøffen i vores burgere, men jeg har ikke kunnet finde et produkt, som levede op til de produktions- og kvalitetskrav, jeg har til et sådant alternativ,” siger Klaus Wittrup, som er stifter og adm. direktør for Gasoline Grill.
”For det første skal det være et økologisk clean label-produkt, der ikke er tilsat noget skidt, for det andet skal det sætte et lavere klimaaftryk end kødet og sidst, men vigtigst af alt, så skal det være saftig velsmag, dyb umami og tilbyde et lige så godt bid, som når jeg bider i en bøf. Hos Matr har jeg nu fundet det, jeg søgte, jeg er vildt imponeret over deres produkt og glæder mig til at præsentere det for vores gæster.”
Laves af frasorterede grøntsager
Fra kædens start har der været en økologisk, grøn burger på menuen hos Gasoline Grill, men det har længe været et mål for stifteren at kunne tilbyde det, han kalder et ”værdigt, plantebaseret alternativ til kødet.”
Samarbejdspartneren Matr Foods arbejder med frasorteret grønt, korn, bælgfrugter og svampefermentering. Produkterne baseres på lokale ingredienser og er uden tilsætningsstoffer.
”Vi er meget glade og stolte af samarbejdet med Gasoline Grill. Værdierne hos Gasoline Grill ligger rigtig godt i snor, med det vi dagligt arbejder for hos Matr Foods. Og at vi nu kan lancere vores produkt i noget så velkendt som burgeren – og vise, at der findes et alternativ til bøffen, der rent faktisk giver samme tilfredsstillelse at spise, det er et stort skridt i den rigtige grønne retning. Vi ved godt, at man ikke kan redde verden med en burger, men det er da et godt sted at starte,” siger Randi Wahlsten fra Matr Foods.
Gasoline Grill åbnede i 2016 sin første burgerbar i en gammel tankstation på Landegreven i København.