FødevareWatch

Pizzaerne fylder mindre på ny Gorms-restaurant

Gorms åbner ny restaurant i københavnsk bydel, men hvor pizzaerne før fyldte, bliver det ikke tilfældet på den nye lokation.

Foto: Linda Johansen/Ritzau Scanpix.

Det er ikke mere end et par uger siden, at tre restauranter i Gorms-kæden - i henholdsvis Roskilde, Kolding og Horsens - gik konkurs.

Nu meddeler restaurantkæden til Berlingske, at man åbner en ny restaurant - og tilmed med et menukort, der indeholder mere og andet end de velkendte Gorms-pizzaer.

Ifølge avisen får den nye restaurant, der er blev døbt Bjørn & Delfino, hjemme i Engholmene i Sydhavnen, og menuen kommer til at bestå af retter med fisk, kød og pasta - og altså mindre fokus på pizzaerne.

”I snart mange år har vi haft det nordisk-italienske som en rammefortælling om det, vi laver. Vi har med andre ord fortolket det italienske køkken og brugt nordiske råvarer i sæson. På vores nye restaurant kommer der indslag fra hele middelhavskøkkenet. Der må gerne være lidt græsk eller spansk inspiration, men råvarerne er stadig fra lokale producenter,” siger stifter Gorm Wisweh til Berlingske.

Gorms-kæden meddelte i forbindelse med konkursen af de tre restauranter tidligere på måneden, at man fremover ville fokusere på København og Århus ud fra en erkendelsen om, at restauranterne uden for de store byer var blevet en underskudsforretning.

”Vi er naturligvis enormt ærgerlig, både på vegne af vores gæster i de tre byer, men ikke mindst på vegne af vores fantastiske medarbejdere, som har ydet deres absolut yderste for, at vi kunne lykkes sammen. Men vi føler os overbeviste om, at beslutningen er den rigtige, og at det er nødvendigt for igen at kunne finde det rigtige vækstmomentum,” sagde adm. direktør i Gorms, Christian Madsen, i den forbindelse til FødevareWatch.

Pizzakæden har gennem flere år været ramt på økonomien, og sidste regnskab bar da også præg af endnu et minus på bundlinjen. I alt lød underskuddet på 7,3 mio. kr. mod 14,8 mio. kr. året før.

Flere konkurser: Giftig cocktail presser restauranter

Tre af Gorms restauranter er gået konkurs

Gorms lukker tre af kædens pizzarestauranter

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier