FødevareWatch

Foodora hapser topchef fra søsterselskab til at stå i spidsen for dansk afdeling

Den nordiske leveringstjeneste Foodora ansætter en brite til at lede virksomhedens aktiviteter i Danmark, hvor selskabet går i luften onsdag.

Den nordiske leveringsplatform lancerer i Danmark onsdag. | Foto: PR / Foodora

Det bliver en brite, der kommer til at stå i spidsen for den nordiske leveringstjeneste Foodora i Danmark, hvor selskabet lancerer onsdag.

Det oplyser Hans Skruvfors, der er adm. direktør for Foodora i Norden og som i fem måneder har fungeret som midlertidig adm. direktør i Danmark.

I løbet af oktober slipper han tøjlerne i Danmark og giver dem videre til Oliver Frost, der kommer fra en stilling som kommerciel direktør i det asiatiske søsterselskab Foodpanda i Hong Kong.

Det oplyser Hans Skruvfors til DetailWatch.

”Han kommer i løbet af oktober og begynder i november, når han er kommet på plads, og vi ser meget frem til, at han starter,” siger Hans Skruvfors.

Har leveret varen i Hong Kong

Både Foodora og Foodpanda ejes af den multinationale leveringstjeneste-koncern Delivery Hero, der er til stede i over 70 lande og har hovedsæde i Berlin i Tyskland.

Ifølge Hans Skruvfors er det ikke tilfældigt, at der er blevet rekrutteret internt i koncernen, fordi Oliver Frost kender mekanismerne og har leveret resultater i Hong Kong.

”Han har været en stor del af, at de gik fra at være nummer to til at være en klar markedsleder i Hong Kong. Da han begyndte, var Foodpanda nummer to på markedet, og nu er de nummer et. Det er sket på tre år, så han er i den grad kompetent til at lede os frem til at vinde markedsandele i Danmark,” siger Hans Skruvfors.

Foodora leverer mad fra restauranter og dagligvarer fra supermarkeder. Indtil nu har de været til stede i Sverige, Norge og Finland, og onsdag lancerer leveringstjenesten i Danmark.

Det sker cirka et år efter, Delivery Hero købte den danske takeaway-platform Hungry. Sidenhen er Hungry blevet integreret i Foodora, og i forbindelse med onsdagens lancering skifter Hungry navn til Foodora.

Da Delivery Hero købte Hungry, fortsatte Hungry-stifterne Morten Larsen og Rune Risom i rollerne som henholdsvis adm. direktør og bestyrelsesformand i selskabet, men 1. juli i år forlod begge selskabet.

Siden da har Hans Skruvfors varetaget stillingen som adm. direktør midlertidigt.

(Denne artikel er leveret af FødevareWatchs søstermedie, DetailWatch.)

Lyserød leveringstjeneste kommer til Danmark i næste uge

Ny dansk Gorillas-ejer ser stort potentiale i marked med pressede marginer

Norsk leveringstjeneste lagde til i toppen i 2021

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier