FødevareWatch

ISS-topchef: Høj aktivitet på kontorerne står bag stærk vækst

Højere aktivitet på kontorerne bidrog til stærk vækst for servicekæmpen i årets andet kvartal, fortæller topchef. Forventningerne til året hæves.

Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix.

Medarbejdere er tilbage på kontorerne, hvor aktiviteten er høj, og det har bidraget til en stærk vækst i andet kvartal for servicekæmpen ISS, der onsdag aften kom med regnskab.

Dertil har selskabet fået implementeret prisstigninger, der balancerer den kraftige inflation.

Det siger administrerende direktør Jacob Aarup-Andersen til MarketWire torsdag morgen.

”Jeg er glad for fremdriften. Regnskabet er et udtryk for, om vi leverer for kunderne eller ej. Det, vi ser i andet kvartal, er en fortsat tilbagevenden til arbejdspladsen ligesom i første kvartal, men Q2-væksten accelererer højere til 8 pct. Derfor har vi også hævet vores forventninger. Dertil har vi fået prisstigninger igennem for at tage højde for inflationen,” lyder det fra topchefen.

For hele 2022 venter selskabet nu en organisk vækst på ”over” 5 pct. mod tidligere ventet ”over” 4 pct. Samtidig ses driftsmarginen nu ende ”over” 3,75 pct. mod tidligere ventet ”over” 3,50 pct.

Tilbagevenden til arbejdspladserne i USA kan især ses på ISS’ madservice-forretning (food service). Den amerikanske del af divisionen leverede en organisk vækst på over 75 pct.

”Indekset ligger på 72, så der er videre vækstpotentiale. Vi ser også tendensen, at der nu bruges flere penge per medarbejder, så alle behøver ikke at komme tilbage, for at vi kan komme på indeks 100,” siger Jacob Aarup-Andersen.

Han pointerer, at flere virksomheder prioriterer en god frokost oplevelse og events omkring det, altså bruges der flere penge.

ISS’ toplinje viste sig i halvåret bedre end ventet, da omsætningen landede på 36.943 mio. kr. Her havde analytikerne på forhånd ventet en omsætning på 36.062 mio. kr. mod 34.404 mio. kr. i samme periode sidste år.

Driftsresultatet (EBITA) før andre poster, men inklusive omstruktureringsomkostninger, endte i første halvår på 1061 mod et ventet driftsoverskud på 1042 mio. kr. I første halvår af 2021 endte posten med et overskud på 508 mio. kr.

ISS opjusterer forventningerne efter godt andet kvartal

ISS har sagt nej til kontrakter med dårlige inflationsvilkår

ISS-rival lander tredje kvartal bedre end ventet

Mere fra FødevareWatch

Ny rejeformand: Målet er at blive undværlig

PORTRÆT: Royal Greenlands nye bestyrelsesformand, Maliina Abelsen, bryder sig ikke om at drifte, men lever til gengæld for udvikling. Og så har hun aldrig haft nogen plan for sin karriere, men i stedet bare sprunget ud i tingene, når hun ikke har kunnet lade være.

Topchef forventer blød landing oven på rekordpriser

Omstændighederne er anderledes i dag med de rekordhøje mælkepriser end ved tidligere ekstraordinære opsving. Den buldrende inflation holder hånden under en voldsom opbremsning, vurderer mejerichef i Arla Foods.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier