FødevareWatch

Konkursbølge har ramt britiske restauranter

Antallet af britiske restauranter, der har måttet dreje nøglen om, er i løbet af de seneste 12 måneder steget med 64 pct.

Foto: Alberto Pezzali/AP/Ritzau Scanpix

Antallet af insolvente britiske restauranter er det seneste år steget med over 60 pct. som følge af mangel på arbejdskraft og stigende inflation, der har fået briterne til at spare på restaurantbesøgene.

Det skriver The Guardian på baggrund af tal fra revisionsfirmaet UHY Hacker Young, der viser, at 1406 restauranter har måttet dreje nøglen om i de 12 måneder, der ledte op til maj - en stigning på i alt 64 pct.

“Presset på restaurationssektoren stiger for hver dag. Flere og flere af dem må dreje nøglen om som følge heraf,” sagde Peter Kubik, partner hos UHY Hacker Young, til mediet.

For nyligt viste tal fra Creditsafe, der bl.a. udbyder kreditinformation, at konkurserne også i Danmark var begyndt at ramme overnatnings-og restaurationsbranchen.

Ifølge Creditsafe steg antallet af konkurser i juni med 153 pct. i forhold til samme periode sidste år, og i alt 38 selskaber måtte give op i ugerne op til højsæsonen.

Danske Bank har ligeledes meddelt, at man ser mulig konkursbølge forude.

Danske Bank ser mulig konkursbølge

95 procent af statens coronalån står til at blive tilbagebetalt

Lige før højsæsonen: Nu går restauranter konkurs

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier