FødevareWatch

Russiske McDonalds-restauranter ender i hænderne på russer

Der er fundet en køber til fastfoodkædens i alt 850 russiske McDonalds-restauranter.

Foto: Evgenia Novozhenina/Reuters/Ritzau Scanpix

McDonalds i alt 850 russiske restauranter er blevet solgt - og ifølge Politiken til en russer.

Avisen skriver, at der er tale om den russiske forretningsmand Alexander Govor, der allerede nu står bag 25 sibiriske McDonalds-restauranter. Hvad han har måtte punge ud med for de hundredvis af restauranter, melder historien intet om.

Restauranterne får dog ikke lov til at beholde McDonalds-navnet og skal fremover drives under et nyt navn. Personalet får dog lov til at blive i restauranterne i minimum to år og på samme vilkår.

McDonalds meddelte mandag, at fastfoodkæden endegyldigt sætter et punktum for dens russiske tilstedeværelse i kølvandet på Ruslands invasion af Ukraine.

Fastfoodkædens russiske restauranter blev dog allerede lukket i marts, hvilket siden har kostet McDonalds i omegnen af 400 mio. kr. om måneden.

Burgerkæmpe vil trække sig ud af Rusland

McDonalds vil have flere lokale leverandører – men barrieren er høj

McDonalds vil satse på klima og planteburgere - men vejen er kompliceret

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier