FødevareWatch

Tårnhøj inflation kan tvinge britiske skoler til at skære i elevers måltider

Britiske skolebørn kan meget vel se frem til mindre portioner eller mad af dårligere kvalitet, når de besøger skolernes kantiner, hvis ikke regeringen poster flere penge i skolemaden. Det mener stor, britisk kantineleverandør.

Foto: John Huff/AP/Ritzau Scanpix

De britiske skoler står over for et dilemma: Skal de skære i portionsstørrelsen og bruge billigere ingredienser eller overbevise regeringen om at smide flere penge i kantinerne for at følge med de stigende fødevarepriser?

Det er budskabet fra direktøren for en af Storbritanniens største kantineleverandører Bidfood, Andrew Selley, der ifølge The Guardian beskriver, hvordan krigen i Ukraine har fået priserne på fødevarer til at stige med tocifrede procentsatser, mens pengene afsat til skolemåltider over de seneste ti år kun er steget med 1,7 pct.

”Det kommer til at føre til nogle svære beslutninger for de ansvarlige for skolernes kantiner: Enten skal de servere mindre portioner eller bruge billigere ingredienser, hvilket ikke kommer til at gavne børnene,” udtaler Andrew Selley ifølge avisen til BBC Radio 4.

Selley opfordrer i samme ombæring regeringen til at udvide ordningen for gratis skolemad - en ordning, der er målrettet børn fra lavindkomstfamilier.

Britisk ISS-konkurrent på himmelfart efter opløftende regnskab

Dagrofa Foodservice investerer ”ambitiøst” i restaurantbranchen

Flygtningecentre på udkig efter leverandør til stor fødevareopgave

Mere fra FødevareWatch

Gynger og karruseller på Chr Hansens fødevaremarkeder

Mens kvartalstallene i stor stil ligger indenfor skiven, er der store forskelle at finde på ingredienskoncernens markeder på fødevareområdet. Nordamerika kører for fuld damp, mens Kina er bremset mere op på yoghurtfronten som følge af pandemien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier