Forenede Service i strategiskifte: Sælger selskab med 200 medarbejdere

Selskabet Forenede Hotelservice er netop solgt til De 5 Stjerner, som dermed overtager flere end 200 ansatte. Frasalget betyder en strømlining af Forenede Service, siger adm. direktør.
En kop kaffe mellem Forenede Service og De 5 Stjerner har resulteret i et frasalg, som omhandler over 200 mennesker. På billedet er Thomas Kempf, adm. direktør for Forenede Service. | Foto: PR / Newsec
En kop kaffe mellem Forenede Service og De 5 Stjerner har resulteret i et frasalg, som omhandler over 200 mennesker. På billedet er Thomas Kempf, adm. direktør for Forenede Service. | Foto: PR / Newsec
AF MAJA TVILLUM

En af landets største facilityservicefirmaer, Forenede, frasælger nu sin forretning inden for hoteller.

”En strategisk beslutning,” kalder Thomas Kempf, adm. direktør i Forenede Service, frasalget.

”Vi vil gerne fokusere vores forretning omkring vores kerneydelse, som er facility service. Som traditionelt set er ejendomsdrift, kantinedrift og rengøring. Hotelservice er mere specialiseret inden for hotelrengøring, og det har vi vurderet, at andre er bedre til at udvikle, end vi er,” siger han til EjendomsWatch.

Og så passede det meget godt, at en anden facilityservicevirksomhed, De 5 Stjerner, inviterede sig selv på kaffe hos Forenede Service, som Thomas Kempf forklarer det. Bag De 5 Stjerner står John Christensen, som overtager forretningen omgående.

Ikke den store ændring

Prisen har man parterne i mellem aftalt ikke at offentliggøre, lyder det.

”Hotelservice var allerede et separat selskab hos os, så det kommer ikke til at betyde det helt store for Forenede Service-forretningen og i vores daglige drift,” forklarer Thomas Kempf.

De seneste dage forud for offentliggørelsen af salget, har Thomas Kempf og resten af ledelsen brugt mange kræfter på at tale med de berørte medarbejdere.

”Vi har haft en rigtig god snak med de medarbejdere, som vi overleverer, hvor vi har forklaret dem meget tydeligt, at det udelukkende er et strategiskifte, og det er ikke, fordi de ikke har gjort et godt stykke arbejde.”

Forenede Hotelservice var i seneste regnskab fra 2020 en underskudsforretning med et tab på 3,3 mio. kr. Det udraderede egenkapitalen, som moderkoncernen senere har styrket med et tilskud på 2 mio. kr. Omsætningen i 2020 lød på 14,3 mio. kr. og udgør dermed en forsvindende lille del af Forenede-koncernen, der omsætter for over 2,5 mia. kr.

(Denne artikel er leveret af FødevareWatchs søstermedie EjendomsWatch.)

Landbrug & Fødevarer: Prisen på fødevarer stiger 20 pct. i år

30.000 varenumre og tre fyrtårne skal sikre Dagrofa succes i foodservice

Velhavere kaster 100 millioner mere efter norsk torsk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Stifter Kaspar Basse startede Joe & The Juice for 20 år siden. | Foto: Gregers Tycho

Joe & The Juice er sat til salg