FødevareWatch

Enorme smittetal bekymrer restaurationssektoren

Med den positive nyhed om, at alle danskere fra næste uge kan smide mundbindet, kommer også frygten for, at smittetallet i den kommende tid kan nå næsten 300.000 daglige tilfælde. Det bekymrer i brancheorganisationen DRC.

Foto: Anthon Unger

Ifølge en prognose fra Dansk Erhverv vil et voksende smittetal i de kommende uger og måneder kunne lægge stort pres på danske virksomheder. Hvis 6-10 pct. af de beskæftigede personer bliver smittet eller hjemsendt, og det kan ugentligt betyde tabt produktionsværdi på mellem 3 og 5 mia. kr., skriver Politiken.

En udvikling, hvor vi uden mundbind kan kigge ind i op til næsten 300.000 smittede, vækker bekymring blandt restaurantørerne hos Danske Restauranter og Cafeer (DRC).

”Det kommer med garanti til at betyde, at virksomhederne vil mangle hænder i endnu højere grad end nu. Mange spørger også sig selv, hvad høj smitte kommer til at betyde for antallet af kunder. Det ved vi reelt ikke, men det er muligt, det kommer til at påvirke indtjeningen,” siger vicedirektør Jeppe Herskind til avisen.

Rekom jubler over at byde gæster velkomne igen

Virksomheder med tung genstart kan fortsat få kompensation

Presset branche jubler over genåbning - men skyer truer

Mere fra FødevareWatch

Gorillas fyrer 300 ansatte – fremtid i Danmark er uvis

Hård konkurrence på ”last mile delivery”-markedet får tyske Gorillas til at skære til og sadle om. Fremover vil fokus være på Tyskland, Frankrig, Holland, Storbritannien og USA, mens fremtiden for den danske forretning hænger i en tynd tråd.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier