FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Hver tredje elev i hotel- og restaurationsbranchen har været udsat for sexchikane, viste en undersøgelse fra 2019. | Foto: Olivia Loftlund / Ritzau Scanpix

Endnu en Me Too-bølge er i fuld gang i restaurationsverdenen, hvor hundredevis af tidligere ansatte i disse dage flittigt deler chikane- og sexismesager på sociale medier som Instagram.

Den nye bølge er anført af bl.a. Lisa Lind Dunbar, der i mange år har arbejdet på landets toprestauranter samt som vinskribent på Politiken. Da hun begyndte at dele historier om overgreb og giftig arbejdskultur i branchen bl.a. i Magasinet Atlas, vrimlede det ind med vidnesbyrd fra tidligere og nuværende medarbejdere, der har oplevet det samme.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Gorillas fyrer 300 ansatte – fremtid i Danmark er uvis

Hård konkurrence på ”last mile delivery”-markedet får tyske Gorillas til at skære til og sadle om. Fremover vil fokus være på Tyskland, Frankrig, Holland, Storbritannien og USA, mens fremtiden for den danske forretning hænger i en tynd tråd.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier