FødevareWatch

Brancheforening vil have lønkompensation forlænget

Der vil også være brug for lønkompensation i hotel- og selskabsbranchen i februar, mener Horesta, der ønsker ordningen forlænget.

Foto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix.

Ordningen for lønkompensations står egentlig til at udløbe per 1. februar, men står det til brancheforeningen Horesta, burde den forlænges.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra brancheorganisationen.

Begrundelsen lyder blandt andet, at mange af de virksomheder, der har benyttet sig af ordningen, ikke går fra 0 til 100 henover natten. Derfor har de brug for muligheden for at kunne kalde medarbejderne ind løbende og i takt med, at gæsterne vender tilbage.

”Hele møde-, messe- og konferencebranchen kigger ind i en februar måned, hvor meget af omsætningen er forduftet under nedlukningen. Mange gæster og kunder har reageret på usikkerheden og aflyst deres arrangementer," udtaler Horestas adm. direktør, Jannick Nytoft, i meddelelsen, hvor man ønsker mere tid.

"Disse virksomheder har brug for at have medarbejderne hjemme på lønkompensation lidt endnu, før markedet vender tilbage til mere normale tilstande. For mange bliver februar dårligere end januar, selvom restriktionerne er færre."

Han peger desuden på, at hoteller og selskabslokaler vil få en langsommere start sammenlignet med blandt andet restauranter, hvor omsætningen ventes at vende hurtigere tilbage, når restriktionerne lempes.

”Kunderne booker ikke en familiefest eller konference til ugen efter. Det kræver planlægning og derfor har branchen brug for lønkompensationen efter restriktionsudløb, ligesom vi så det i foråret 2021,” siger Jannick Nytoft.

Ifølge Horesta tabte hotel- og restaurationsbranchen samlet 27 mia. kr. i omsætning i de første 18 måneder af pandemien. I samme periode fik virksomheden samlet 12 mia. kr. i kompensation.

Horesta skriver videre, at 60 pct. af brancheorganisationens medlemmer forventer at få brug for lønkompensation i februar, hvis restriktionerne opretholdes som på nuværende tidspunkt.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier