FødevareWatch

Danskerne bestiller flere grønne retter gennem takeaway

I januar har mange sat sig for at spise mere grønt, hvilket smitter af på take-away leverandører som Just Eat, viser nye tal.

Foto: Emma Sejersen / Ritzau Scanpix

Der bliver stillet flere poser med vegetariske retter foran danskernes hoveddør, når de bestiller takeaway, viser nye tal fra Just Eat for 2021.

Det er især i hovedstadsområdet, at de grønne retter bliver leveret. Ifølge takeaway-leverandøren er de veganske retter steget i popularitet med 50 pct., men udgør kun 2 pct. af alle bestillinger. For de vegetariske retter er tallene noget højere, hvor populariteten er vokset med 10 pct., men udgør 5 pct. af Just Eats salg i Hovedstaden og næsten 3 pct. på landsplan.

”Det er ret store tal, hvis man husker på, at vi har omkring en million danske brugere. Hvis jeg runder op, nærmer vi os et niveau, hvor vegansk og vegetarisk samlet nærmer sig hele 10 pct. af alle ordre,” udtaler Carsten Boldt, der er Just Eats danske direktør i en pressemeddelelse.

Han fortæller videre, at det er Just Eats overbevisning, at veganske og vegetariske retter kun vil blive mere populære.

”Hvis vi havde tal fra januar 2022, er jeg sikker på, at vi vil se samme tendens. Det viser en stor efterspørgsel, og det er derfor efterhånden et must at have vegansk og/eller vegetarisk på menukortet for ikke at blive valgt fra,” fortæller Carsten Boldt.

Just Eat overvejer frasalg af Grubhub - begge aktier stiger

Just Eat-koncern krydsede 1,1 milliarder ordrer i 2021

Hungry følger efter Wolt og Gorillas - vil også levere dagligvarer hjem til danskerne

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier