FødevareWatch

Venstre kritiserer regeringens ekspertgruppe: "Man kan ikke lukke nattelivet ned og sige, at de skal klare det selv"

Blå partier går i kødet på ekpertgruppes forslag til fremtidens kompensationsordninger til erhvervslivet - og herunder særligt restriktionsfølsomme erhverv såsom nattelivet.

Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix.

Regeringens ekspertgruppe har i forhandlinger om fremtidens kompensationsordninger for erhvervslivet lagt op til, at virksomheder - herunder blandt andet det restriktionsfølsomme natteliv - skal forsikre sig mod restriktioner og nedlukninger via forsikringsselskaber.

Men den anbefaling bliver nu skudt til jorden af de syv største forsikringsselskaber i Danmark, der til Berlingske fortæller, at de ikke tilbyder den slags dækning og heller ikke har tænkt sig at gøre det.

Anbefalingen har da også mødt kritik fra begge sider af Folketinget, skriver avisen. Blandt andet fra Venstres erhvervsordfører, Torsten Schack Pedersen, der til Berlingske siger:

"Når man politisk påtager sig ansvaret for at lave nogle begrænsninger, så følger der en regning med. Man kan ikke lukke nattelivet ned og sige, at de skal klare det selv," siger han.

Derudover har også De Konservative og Liberal Alliance vist sig kritiske over for forslaget.

Mens nogle restauranter lukker ned, har andre udvidet åbningstiderne

Virksomheders mulighed for lønkompensation udvides og forlænges

Ny politisk aftale udvider kompensation til erhvervsliv 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier