FødevareWatch

Medie: Epidemikommissionen anbefaler lukning af nattelivet

Lukning af indendørs og udendørs serveringssteder og forbud mod salg af alkohol efter midnat er ifølge TV2 en del af udmeldingen fra komissionen. Derudover skulle anbefalingen lyde på at aflyse julefrokoster.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Der er kommet anbefalinger til nye coronarestriktioner fra den danske epidemikommissionen, og her bliver der særligt peget på nattelivet og servering.

Det erfarer TV2.

Anbefalingerne lyder på lukning af indendørs og udendørs servering efter midnat samt lukning af nattelivet fra fredag d. 10. december kl. 16 til og med 7. januar.

Også krav om mundbind for de ansatte og gæster på serveringssteder er på tale samt forbud mod salg af alkohol efter midnat og frem til kl. 5.

Ifølge TV2 News anbefaler komissionen kraftigt, at julefrokoster og andre sociale arrangementer op til jul bliver aflyst. Også store begivenheder med over 50 stående gæster rådes til at droppes

Forventningen er, at regeringen holder pressemøde onsdag aften klokken 18.30.

Epidemikomissionen er en selvstændig myndighed, der er nedsat af sundhedsminister Magnus Heunicke, som har til formål at rådgive eller indstille regler i forbindelse med en epidemi. I forbindelse med den nye epidemilov skal restriktioner have Folketingets godkendelse. Epidemiudvalget mødes klokken 12.15 onsdag, men Enhedslisten, SF og Radikale Venstre har allerede nikket til, at de - ligesom regeringen - vil følge myndighederne anbefalinger.

Brancheorganisationer vil frede natteliv og julefrokost

Regeringen arbejder hen mod pressemøde om corona-tiltag onsdag

Restauratører og natklubejere er dybt bekymret over ny melding fra Søren Brostrøm 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier